Νέο επίπεδο ρεκόρ: Η Βαυαρία αυξάνει τα χρήματα σε δήμους

Η κυβέρνηση του κρατιδίου θα αυξήσει την οικονομική εξισορρόπηση για τους δήμους της Βαυαρίας σε 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Πρόκειται για 765 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από φέτος, δηλαδή αύξηση 7,2%, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Άλμπερτ Φούρακερ (CSU) μετά τον ετήσιο γύρο διαπραγματεύσεων με τις κορυφαίες δημοτικές ενώσεις.

Αυτό είναι ένα νέο επίπεδο ρεκόρ, είπε. “Το κρατίδιο της Βαυαρίας παραμένει μια ασφαλής άγκυρα για τους βαυαρικούς δήμους”. Ο πρόεδρος της Ένωσης Πόλεων Markus Pannermayr (CSU) χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “λειτουργικό συμβιβασμό”.

Οι δήμοι είχαν απαιτήσει περισσότερα, λόγω των ανησυχιών για τα ελλείμματα και την εκρηκτική αύξηση του κόστους των δημόσιων μεταφορών, των νοσοκομείων, των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των καταλυμάτων για τους πρόσφυγες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.