Νέοι κανόνες για το δίκτυο των οπτικών ινών στη Γερμανία

Για χρόνια, η εξάπλωση των οπτικών ινών ήταν αργή στη Γερμανία. Αλλά τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δύσκολα μπορεί να σωθεί από τις αιτήσεις χρηματοδότησης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επαναλάβει τη χρηματοδότηση των “gigabit” για γρήγορο διαδίκτυο το επόμενο έτος με δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά θα ευθυγραμμίσει τις επιδοτήσεις ακόμη πιο στενά με τις πραγματικές ανάγκες των περιφερειών.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Volker Wissing (FDP) είχε σταματήσει πρόωρα το πρόγραμμα χρηματοδότησης για το τρέχον έτος πριν από μία εβδομάδα, επειδή η διαθέσιμη χρηματοδότηση είχε εξαντληθεί.

Αυτό οδήγησε σε διαμαρτυρίες από μεμονωμένα ομόσπονδα κράτη.

Το υπουργείο υπερασπίζεται την πρόωρη διακοπή του προγράμματος Gigabit

Ο στόχος του προγράμματος Gigabit είναι ένα παγγερμανικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων για όλα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία της Γερμανίας.

Το υπουργείο τόνισε τώρα ότι είναι σύνηθες φαινόμενο τα προγράμματα χρηματοδότησης να υπερκαλύπτονται.

“Η κρατική στήριξη ενδείκνυται μόνο όταν η επέκταση παραπαίει και δεν μπορεί να λειτουργήσει οικονομικά.

“Η επιδότηση gigabit μπορεί μόνο να συμπληρώσει την επέκταση του ιδιωτικού τομέα και σε καμία περίπτωση να τον εκτοπίσει”, δήλωσε το υπουργείο.

Η επέκταση συνεχίζεται μέσω ιδιωτικών εταιρειών

Η επέκταση των οπτικών ινών στη Γερμανία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς παρά την “προσωρινή παύση των αιτήσεων χρηματοδότησης”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Επί του παρόντος, είναι κυρίως ιδιωτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τις γραμμές οπτικών ινών χωρίς δημόσια χρηματοδότηση.

Περισσότερο από το 87% των συνδέσεων οπτικών ινών κατασκευάζονται από ιδιωτικές εταιρείες.

Μόνο μία στις οκτώ συνδέσεις οπτικών ινών (13%) κατασκευάζεται με κρατική υποστήριξη.

Το υπουργείο προετοιμάζεται επίσης για ένα άλλο κύμα αιτήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η διαχείριση της χρηματοδότησης πρέπει να γίνεται με λογική και να δίνεται προτεραιότητα στους τομείς με τη μεγαλύτερη ανάγκη χρηματοδότησης.

Οι περιοχές με “λευκές ή ανοιχτές γκρίζες ζώνες”, δηλαδή με πολύ χαμηλή κάλυψη, θα πρέπει να λαμβάνουν πρώτα χρηματοδότηση. Μόνο τότε θα έρθει η σειρά των περιοχών με μέτρια κάλυψη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.