Νέοι κανονισμοί για είσοδο στη Γερμανία από τον Αύγουστο!

Από τον Αύγουστο, θα γίνεται διάκριση μόνο μεταξύ περιοχών με υψηλή επίπτωση και περιοχών μετάλλαξης του ιού. Ο νέος κανονισμός τελεί επί του παρόντος υπό ψήφιση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τις απαιτήσεις για τους ταξιδιώτες και να αλλάξει τον προηγούμενο χαρακτηρισμό των περιοχών κινδύνου.

Αυτό αναφέρθηκε την Τρίτη στην Deutsche Presse-Agentur από κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, βάσει νομοσχεδίου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Έτσι, από τον Αύγουστο, προβλέπεται να υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες περιοχών με ιδιαίτερη επιβάρυνση του ιού:

  • περιοχές με υψηλή επίπτωση
  • περιοχές μετάλλαξης του ιού.

Ο νέος κανονισμός εισόδου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Αυγούστου. Ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων και με τα ομόσπονδα κρατίδια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ισχύων κανονισμός εισόδου λήγει στα τέλη Ιουλίου. Συζητείται ότι κάθε άτομο που εισέρχεται στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο, αναρρωμένο ή να έχει υποβληθεί σε τεστ και να το αποδεικνύει όταν του ζητηθεί. Μέχρι στιγμής, αυτό ίσχυε μόνο για τις πτήσεις.

Επιπλέον, τα μη εμβολιασμένα άτομα που εισέρχονται στη χώρα από μια περιοχή υψηλής επίπτωσης θα πρέπει να μπουν δέκα ημέρες σε καραντίνα και μετά από πέντε ημέρες θα είναι δυνατό το τεστ για να τη λήξουν. Στην περίπτωση περιοχών μετάλλαξης του ιού, δεν είναι δυνατή η λήξη της καραντίνας.

Το Υπουργείο Υγείας υποστήριξε τον εμβολιασμό και για τα ταξίδια. “Με τον εμβολιασμό, τα ταξίδια είναι ευκολότερα”, δήλωσε εκπρόσωπος. “Δεν χρειάζεται να κάνετε τεστ κατά την είσοδό σας στη χώρα και κατά κανόνα, οι εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.