Νοσοκόμα στη Γερμανία χορηγούσε… νερό αντί για εμβόλιο κορωνοϊού

Φέρεται να χορήγησε το διάλυμα σε πάνω από 8.000 πολίτες στη Κάτω Σαξονία στη Γερμανία

Αμηχανία έχει προκληθεί στη Γερμανία για την υπόθεση μιας νοσοκόμας που αντί για το εμβόλιο κατά του Covid χορηγούσε στους πολίτες αλατούχο διάλυμα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, η νοσοκόμα χορήγησε σε πάνω από 8.000 πολίτες το αλατούχο διάλυμα, αντί για το εμβόλιο της Pfizer.

Στις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, η νοσοκόμα καταφερόταν κατά του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η κατηγορούμενη παύτηκε από τα καθήκοντά της στα τέλη Απριλίου και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

Όλοι όσοι υπάρχουν υποψίες ότι έλαβαν νερό αντί για εμβόλιο, καλούνται να εμβολιαστούν ξανά.

Αναλυτικά

Ένα κέντρο εμβολιασμού στην Ostfriesland μπορεί να έχει χορηγήσει πολύ περισσότερους αναποτελεσματικούς εμβολιασμούς από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη το Κρατικό Γραφείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας και η περιφέρεια του Friesland, μία υπάλληλος εκεί ενδέχεται να χορήγησε την άνοιξη έως και 8.557 εμβολιασμούς χρησιμοποιώντας μόνο φυσιολογικό ορό.

Μέχρι τώρα, είχε υποτεθεί μόνο ένας μικρός αριθμός πιθανών περιπτώσεων. Όλοι όσοι έχουν επηρεαστεί ενημερώνονται άμεσα και επανεμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομική έρευνα για την υπεύθυνη, η οποία είχε ήδη τραβήξει την προσοχή τον Απρίλιο, αποκάλυψε γεγονότα πιθανώς πολύ μεγαλύτερης διάστασης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι εμβολιασμοί έγιναν στο κέντρο εμβολιασμού της περιφέρειας Friesland στο Schortens μεταξύ 5 Μαρτίου και 20 Απριλίου. Δεν είναι σαφές αν το εμβόλιο αντικαταστάθηκε πράγματι από φυσιολογικό ορό.

Ο λόγος είναι η υπόθεση μίας πρώην εργαζόμενου του Ερυθρού Σταυρού που προετοίμαζε σύριγγες για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στο κέντρο εμβολιασμού.

Στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις, είχε παραδεχτεί σε συνάδελφο ότι είχε χορήγησε έξι σύριγγες με φυσιολογικό ορό, αφού της έπεσε κατά λάθος ένα φιαλίδιο εμβολίου της Biontech. Η νοσοκόμα απολύθηκε αμέσως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ένα πιθανό πολιτικό κίνητρο τέθηκε επίσης αργότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εναντίον της γυναίκας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο παρελθόν είχε κατά καιρούς εκφράσει κριτική για την πολιτική της πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού έγινε γνωστό το αρχικό περιστατικό τον Απρίλιο, κλήθηκαν περίπου 200 άτομα για εξέταση αντισωμάτων και πιθανό επακόλουθο εμβολιασμό, επειδή δεν μπορούσε πλέον να εντοπιστεί σε ποιον ακριβώς είχαν χορηγηθεί οι έξι ενέσεις. Το αλατούχο διάλυμα χρησιμοποιείται τακτικά για την αραίωση του υγρού εμβολιασμού και είναι αβλαβές για τον οργανισμό.

“Σύμφωνα με τα τρέχοντα ευρήματα της αστυνομίας, υπάρχει κίνδυνος η υπεύθυνη να έχει αντλήσει μόνο ένα αλατούχο διάλυμα στις σύριγγες αντί για το εμβόλιο και σε άλλες περιπτώσεις”, ενημέρωσαν περαιτέρω οι αρχές καθώς και η περιφερειακή ένωση του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού.

Ενόψει της “ασαφούς κατάστασης”, θα ήταν σημαντικό να προσφερθούν εγκαίρως σε όλους τους πιθανώς επηρεαζόμενους “συμπληρωματικοί εμβολιασμοί”. Ο αριθμός των δυνητικά θιγόμενων ατόμων ανέρχεται σε 8.557.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες δεν αποκαλύφθηκαν αρχικά. Η διαδικασία όσον αφορά τους συμπληρωματικούς εμβολιασμούς συντονίστηκε και αποφασίστηκε με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) και τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όλοι οι πληγέντες πολίτες ήρθαν σε άμεση επαφή και έλαβαν γρήγορα ραντεβού για εμβολιασμό, όπως αναφέρθηκε. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.