NRW: Έρχεται χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις

Κατασκευαστικές εργασίες και ασθένειες του προσωπικού σημαίνουν ότι οι επιβάτες των σιδηροδρόμων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα περάσουν δύσκολες εβδομάδες. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Δύο μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πρόκειται να δυσκολέψουν πολλούς επιβάτες σιδηροδρόμων τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτή την εβδομάδα θα ανανεωθούν 3,8 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπόχουμ, με τις κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινούν στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 21 του μηνός και να ολοκληρώνονται στις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, τα τρένα της National Express (RRX) στις γραμμές RE6, RE1 και RE11 θα πρέπει να αναδρομολογηθούν από το Ντόρτμουντ και οι στάσεις στον κεντρικό σταθμό του Μπόχουμ, στον κεντρικό σταθμό του Έσσεν και στον κεντρικό σταθμό του Μούλχαϊμ θα ακυρωθούν.

Τα τρένα θα εκτρέπονται μεταξύ Ντόρτμουντ και Ντούισμπουργκ μέσω Gelsenkirchen, Herne, Essen Altenessen και Oberhausen.

Ένα έργο εκσυγχρονισμού στο σταθμό Cologne Messe/Deutz προκαλεί πολυάριθμες ακυρώσεις και στην ευρύτερη περιοχή της Κολωνίας από τις 18 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Στο σταθμό Cologne Messe/Deutz εγκαθίστανται οκτώ νέοι διακόπτες και 100 στρωτήρες σε διάφορες κατασκευαστικές φάσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις αμαξοστοιχιών, παραλείψεις στάσεων και αρκετές παρακάμψεις, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις.

“Οι επιπτώσεις θα διαφέρουν ανάλογα με τη φάση κατασκευής και τη γραμμή”, εξηγεί η Deutsche Bahn και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επηρεαστούν σχεδόν όλες οι γραμμές που διέρχονται από την Κολωνία.

Μια πλήρη επισκόπηση των υφιστάμενων περιορισμών που επηρεάζουν τις εν λόγω γραμμές μπορείτε να βρείτε εδώ (στα γερμανικά).

Περιορισμοί λόγω έλλειψης προσωπικού

Εκτός από τα κατασκευαστικά έργα, οι ελλείψεις προσωπικού λόγω ασθενειών οδηγούν επίσης σε καθυστερήσεις και μειωμένα δρομολόγια στη NRW.

Η Deutsche Bahn και η Ένωση Μεταφορών Ρήνου-Ρουρ (VRR) ανακοίνωσαν διάφορους περιορισμούς στις τοπικές μεταφορές μέχρι τα Χριστούγεννα, λόγω ” πολλών αναρρωτικών αδειών” μεταξύ των εργαζομένων του σιδηροδρομικού φορέα.

“Φυσικά, προσπαθήσαμε αρχικά να το λύσουμε με άλλους τρόπους, δηλαδή με υπερωρίες ή ακόμη και με το να επιστρέψουν οι άνθρωποι από τις διακοπές τους, αλλά κάποια στιγμή φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής”, δήλωσε στο RP online ο εκπρόσωπος της DB για το NRW, Dirk Pohlmann.

Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται τελευταία πολύ συχνά δρομολόγια τρένων, οπότε, αντί γι’ αυτό, η VRR κατέληξε σε συμφωνία με τη DB για τη μείωση των δρομολογίων σε ορισμένες γραμμές, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιόπιστη εξυπηρέτηση σε άλλες.

Ως αποτέλεσμα, η S3 ακυρώνεται επί του παρόντος μεταξύ Essen Steele Ost και Oberhausen, η υπηρεσία S68 μεταξύ Langenfeld και Wuppertal-Vohwinkel ακυρώνεται επίσης και υπάρχει ελαφρώς περιορισμένη εξυπηρέτηση στις γραμμές RB 32 (Duisburg – Oberhausen – Gelsenkirchen – Herne-Dortmund) και RB 40 (Essen μέσω Witten προς Hagen).

Η DB δημιούργησε υπηρεσία σιδηροδρομικής αντικατάστασης με λεωφορεία για την S3 και την RB 32.

“Όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις εταιρείες στη Γερμανία, το επίπεδο ασθενείας των εργαζομένων μας είναι σήμερα υψηλό.

Λόγω των δυσκολιών με το προσωπικό της DB Regio NRW, θα υπάρξουν επομένως μικροί περιφερειακοί περιορισμοί στα σιδηροδρομικά δρομολόγια από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και τις 23 Δεκεμβρίου”, ανακοίνωσε η Deutsche Bahn.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.