NRW: Πόλεις σχεδιάζουν ζώνες απαγόρευσης πυροτεχνημάτων

Αρκετές μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα έχουν ζώνες απαγόρευσης πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για λόγους ασφαλείας.

Από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις του πολυπληθέστερου ομόσπονδου κρατιδίου της Γερμανίας, η Κολωνία, το Ντίσελντορφ και το Μπίλεφελντ σκοπεύουν να το πράξουν, σύμφωνα με έρευνα του dpa.

Η Κολωνία και το Ντίσελντορφ ειδικότερα αναμένουν πολλούς επισκέπτες στο κέντρο της πόλης κατά την αλλαγή του χρόνου. Προετοιμάζουν επίσης τις υπηρεσίες ασφαλείας τους για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Άλλες πόλεις αναφέρονται στους γενικούς περιορισμούς για την καύση πυροτεχνημάτων και στην αλλαγή της κατάστασης στην Κορόνα μετά τους περιορισμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς των δύο προηγούμενων ετών που σχετίζονταν με την πανδημία.

Στην Κολωνία, μια ζώνη απαγόρευσης κροτίδων θα δημιουργηθεί πιθανότατα στην ίδια κλίμακα με πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης πόλης του κρατιδίου.

Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να συντονίζονται μεταξύ των αρχών δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Το πόσο μεγάλο θα είναι το πλήθος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξαρτάται επίσης από την κατάσταση στην Κορόνα, είπε. “Εάν οι αριθμοί είναι χαμηλοί και επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί, αναμένουμε μια ανυπομονησία όπως πριν από την πανδημία”, ανέφερε.

Τα μέτρα και η ανάπτυξη του προσωπικού θα προγραμματιστούν αναλόγως. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2019, για παράδειγμα, το σχέδιο ασφαλείας προέβλεπε μια ζώνη χωρίς πυροτεχνήματα στην περιοχή του καθεδρικού ναού της Κολωνίας από τις 6 μ.μ.

Στην περιοχή αυτή δεν έπρεπε να μεταφέρονται κροτίδες, ρουκέτες ή άλλα πυροτεχνήματα όπως βεγγαλικά. Από τις 10 μ.μ. και μετά, μια εκτεταμένη ζώνη απαγόρευσης κροτίδων ήταν σε ισχύ στην Κολωνία.

Στο Ντίσελντορφ, θα απαγορευτεί επίσης η μεταφορά και η καύση πυροτεχνημάτων στην παλιά πόλη κατά την αλλαγή του έτους, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωτεύουσας του κρατιδίου.

Θα ισχύει από τις 8 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου. Η γενική διαταγή επρόκειτο να δημοσιευθεί στην επίσημη σελίδα της πόλης σήμερα Σάββατο.

Επί του παρόντος, θεωρείται ότι η παλιά πόλη θα επισκεφθεί και πάλι πολυάριθμους ανθρώπους για τους εορτασμούς. Το γραφείο δημόσιας τάξης θα είναι παρόν στην περιοχή της παλιάς πόλης με “κατάλληλη ανάπτυξη δυνάμεων”.

Πέρυσι, η πόλη είχε και πάλι δικαιολογήσει την απαγορευτική ζώνη για τα βεγγαλικά με θέματα ασφάλειας, όπως οι χιλιάδες άνθρωποι σε περιορισμένο χώρο και η ανεπαρκής απόσταση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα στο παρελθόν και στο γεγονός ότι ακόμη και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν δεχτεί πυροτεχνήματα.

“Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πόλη του Μπίλεφελντ σχεδιάζει να εκδώσει γενική διάταξη που θα απαγορεύει τα πυροτεχνήματα στη λεωφόρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης. Αυτό προετοιμάζεται σε συντονισμό με την αστυνομία.

Ο Δήμος του Έσσεν αναφέρεται σε βασικούς κανόνες, όπως το γεγονός ότι η καύση πυροτεχνικών σε άμεση γειτνίαση με εκκλησίες, νοσοκομεία, παιδικά σπίτια και γηροκομεία, καθώς και με ιδιαίτερα ευαίσθητα στη φωτιά κτίρια, όπως αχυρένια και ξύλινα σπίτια και πρατήρια καυσίμων, απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν αναμένεται μεγάλο πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης του Έσσεν. Δεν υπάρχουν κεντρικοί εορτασμοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα, αναμένονται αποκεντρωμένοι εορτασμοί στις συνοικίες της πόλης, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της πόλης.

Το Münster αναφέρεται επίσης στους γενικούς νομικούς κανονισμούς για τα πυροτεχνήματα. Αυτά είναι αρκετά στο Μύνστερ μέχρι στιγμής, εξήγησε εκπρόσωπος της πόλης.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, δεν απαιτούνται περαιτέρω κανονισμοί στο Münster. Δεν προβλέπεται ζώνη απαγόρευσης κροτίδων.

Στο Βούπερταλ, δεν θα υπάρξει επίσης ειδική ζώνη απαγόρευσης κροτίδων φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, η πόλη της Βόννης “δεν προτίθεται να επιβάλει “απαγόρευση κροτίδων” κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς φέτος, ενόψει του διατάγματος προστασίας της Κορώνης που ισχύει σήμερα στο κρατίδιο NRW και της τρέχουσας κατάστασης των λοιμώξεων”.

Ειδικά για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, οι περιορισμοί για την προστασία από την κορώνα δεν δικαιολογούνται επί του παρόντος.

Η αξιολόγηση αυτή εντάσσεται επίσης στη συνολική εικόνα των ισχυόντων κανονισμών, οι οποίοι επιτρέπουν επίσης μεγαλύτερα ιδιωτικά πρωτοχρονιάτικα πάρτι και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους χωρίς περιορισμούς όσον αφορά τα άτομα για την προστασία από τη μόλυνση.

Το Μπόχουμ αναφέρεται επίσης στους τροποποιημένους κανονισμούς. “Οι προηγούμενες απαγορεύσεις των κροτίδων βασίζονταν σε ρητούς κανονισμούς για τον περιορισμό της πανδημίας Corona ή σε ειδικά διατάγματα ή νομοθεσία”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Παραδοσιακά, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στις πλατείες του κέντρου της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η ανάπτυξη του προσωπικού επιβολής του νόμου θα προγραμματιστεί όπως και τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Το Ντούισμπουργκ δεν σχεδιάζει επί του παρόντος ζώνη απαγόρευσης κροτίδων. “Δεν περιμένουμε μεγάλο πλήθος κόσμου στην παλιά πόλη”, πρόσθεσε εκπρόσωπος της πόλης. Αυτό συνέβαινε ήδη πριν από την πανδημία.

Στο Ντόρτμουντ, οι συζητήσεις για τον προγραμματισμό και τις προετοιμασίες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνεχίζονται, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.