Πένθος – Αυτοί που μένουν

Μια καταβύθιση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία…
Πένθος – Αυτοί που μένουν

Περιγραφή

Μια καταβύθιση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία: τις στυγνές δολοφονίες του Shahzad Luqman, του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου. Οι οικογένειες των θυμάτων συνομιλούν με τις απουσίες τους, υπερασπίζονται τη μνήμη των νεκρών, μεταμορφώνουν την οδύνη τους σε αγώνα για δικαιοσύνη.

«Πένθος – Αυτοί που μένουν»

Ένα ντοκιμαντέρ με τους γονείς των Φύσσα, Κωστόπουλου και Λούκμαν
Είναι άραγε αυτονόητη για όλους η έννοια της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, στη χώρα που είναι παγκόσμια συνυφασμένη με την δημοκρατία και τον πολιτισμό; Μάλλον όχι και ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε δυστυχώς είναι μεγάλος.

Σε μια κοινωνία που ταλανίζεται από το σκοτάδι της φασιστικής, ρατσιστικής και ομοφοβικής βίας, το φως τριών οικογενειών μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια και τη δύναμη της ανθρώπινης ύπαρξης με στόχο τον μετασχηματισμό του πόνου της απώλειας και του τραύματος σε διεκδίκηση μιας καλύτερης κοινωνίας η οποία διέπεται από αλληλοσεβασμό και δικαιοσύνη.

Μια ταινία “γροθιά στο στομάχι” από τη Μυρτώ Πατσαλίδου και τη Μαρία Λούκα που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μια καταβύθιση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία: τις δολοφονίες του Shahzad Luqman, του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι οικογένειες των θυμάτων συνομιλούν με τις απουσίες τους, υπερασπίζονται τη μνήμη των νεκρών, μεταμορφώνουν την οδύνη τους σε αγώνα για δικαιοσύνη.

Πληροφορίες