Νυρεμβέργη: 100 κουτάβια σε φορτηγό σταμάτησε η αστυνομία

Η αστυνομία στη Νυρεμβέργη σταμάτησε ένα φορτηγό με ουγγρική πινακίδα κυκλοφορίας στην περιοχή της Φρανκονίας το βράδυ του Σαββάτου.

Το αυτοκίνητο είχε επισήμανση για μεταφορά ζώων, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Κυριακή. Οι αξιωματούχοι βρήκαν 101 κουτάβια από διάφορες ράτσες στο όχημα.

Τώρα θα ελεγχθεί εάν υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών σχετικά με την σωστή μεταχείριση των ζώων και εάν η μεταφορά ήταν επιτρεπτή, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Όπως ανακοίνωσε το καταφύγιο ζώων της Νυρεμβέργης, τα ζώα είναι πιθανό να είναι περίπου έξι έως έντεκα εβδομάδων. Σύμφωνα με το ίδρυμα, τα σκυλιά πρέπει να έχουν εισαχθεί από την Ουγγαρία, πιθανότατα επρόκειτο να πωληθούν καταστήματα στο Βέλγιο.

126 κουτάβια από παράνομες μεταφορές στη Νυρεμβέργη

Για τέτοιες μεταφορές, τα σκυλιά θα έπρεπε κανονικά να είναι τουλάχιστον 15 εβδομάδων και να είναι εμβολιασμένα, εξήγησε εκπρόσωπος του καταφυγίου των ζώων.

Πιθανώς τα έγγραφα εμβολιασμού των κουταβιών να είναι πλαστά. Η εκπρόσωπος είπε ότι η μεταφορά πιθανότατα να ήταν παράνομη – αποκλειστικά και μόνο λόγω της ηλικίας των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταφύγιο ζώων της Νυρεμβέργης στεγάζει σήμερα 126 σκύλους από τέτοιες μεταφορές. Επομένως, εξαρτάται από χρηματικές δωρεές.

Εκτός από τις χρηματικές δωρεές, χρειάζονται κλινοσκεπάσματα χωρίς κουμπιά και χωρίς φερμουάρ.

Το καταφύγιο των ζώων επεσήμανε ρητά ότι τα κουτάβια δεν μπορούν να διατεθούν στον κόσμο ακόμα, καθώς τώρα είναι αρχικά σε καραντίνα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.