Η Νυρεμβέργη είναι το προπύργιο των μπυραριών της Γερμανίας

Η Νυρεμβέργη είναι το προπύργιο των μπυραριών της Γερμανίας

Έρευνα αποκαλύπτει: Η Νυρεμβέργη είναι το προπύργιο των μπυραριών της Γερμανίας. “Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από την μπύρα, αλλά η μπύρα απλώς κάνει αυτά τα άλλα πράγματα πιο ευχάριστα”, υποστήριξε κάποτε ο Αμερικανός συγγραφέας Stephen Morris

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια αρκετά συναισθηματική σχέση με την μπύρα σε μεγάλα μέρη του κόσμου, με πρώτη και κύρια, φυσικά, τη Βαυαρία.

Ο νόμος περί καθαρότητας που ψηφίστηκε το 1516 δείχνει επίσης πόσο μεγάλη αξία δίνεται ακόμα στην ανόθευτη γεύση του ζύθου σε αυτή τη χώρα.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που το προπύργιο των συναθροίσεων είναι πάνω από το ένα ή το άλλο μέτρο σε αυτό το ομοσπονδιακό κρατίδιο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ηγέτης των μπυραριών βρίσκεται στη Φραγκονία μπορεί να εξέπληξε κάποιους.

Γερμανία, Βαυαρία, μπύρα: γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

Ίσως επειδή η μπύρα μπορεί να αγοραστεί στη Γερμανία από την ηλικία των 16 ετών και η κατανάλωση από το μπουκάλι – σε αντίθεση με το κρασί ή τον αφρώδη οίνο – είναι αρκετά διαδεδομένη κοινωνικά.

Η συγκριτικά μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και το γεγονός ότι το “υγρό ψωμί” θεωρείται πολύ θρεπτικό κάνουν τα υπόλοιπα για να γίνει κατανοητό γιατί το ποτό απολαμβάνει τόσο μεγάλη δημοτικότητα. Ωστόσο, το αλκοολούχο ποτό κρύβει και κινδύνους, γι’ αυτό και συζητείται η αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά του.

Επιπλέον, υπάρχει βέβαια το γεγονός ότι η μπύρα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από λυκίσκο, η καλλιέργεια του οποίου έχει μακρά παράδοση στη Γερμανία – αλλά τώρα πιέζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες.

Προσδιορίστηκαν οι κορυφαίες μπυραρίες στη Γερμανία: Η Νυρεμβέργη στην πρώτη θέση

Το προπύργιο αυτής της πρακτικής, όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του εξαγωγικού εμπόρου Expodo, είναι η Νυρεμβέργη.

Το αποτέλεσμα αυτό βασίζεται σε σύγκριση των 20 πολυπληθέστερων πόλεων της Γερμανίας όσον αφορά τον αριθμό των μπυραριών, τη βαθμολογία τους στο Google και τη μέση τιμή της μπύρας που επικρατεί εκεί.

Όσον αφορά την πυκνότητα των μπυραριών, το Βερολίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 287 – αλλά υπάρχουν μόνο 8 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους.

Η κατάσταση δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου στο Μόναχο, το οποίο διαθέτει 134 μπυραρίες και αναλογία 9 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι πρωτοπόροι από αυτή την άποψη είναι η Λειψία (73), η Δρέσδη (69) και η Νυρεμβέργη (62), η καθεμία με 12 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους, που ξεπερνιούνται μόνο από το Μπίλεφελντ (44), το οποίο έχει 13 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους.

Οι καλύτερες μέσες βαθμολογίες δόθηκαν στις μπυραρίες του Έσσεν (4,38 στα 5), του Μπίλεφελντ (4,43 στα 5). Το Μόναχο βρίσκεται πίσω από τη Νυρεμβέργη με 4,25 στα 5 (4,35 στα 5), ενώ το Μύνστερ είναι τελευταίο στην κατάταξη με 4,2 στα 5.

Biegarten Check στη Γερμανία: Η Νυρεμβέργη είναι ο νικητής, το Μόναχο κατατάσσεται τελευταίο

Η υψηλότερη τιμή ανά μισό λίτρο καταβάλλεται στη Φρανκφούρτη, όπου κοστίζει κατά μέσο όρο 5,05 ευρώ.

Το φθηνότερο μέρος για να απολαύσετε μία μπύρα είναι η Νυρεμβέργη, όπου κοστίζει κατά μέσο όρο 3,63 ευρώ ανά μισό λίτρο.

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, χρεώνει λίγο περισσότερο, 4,26 ευρώ για 500ml μπύρας στις εκεί μπυραρίες – ενώ στο Oktoberfest 2022, με τιμή μέτρησης μεταξύ 12,80 και 13,70 ευρώ, το μισό λίτρο αντιστοιχούσε σε 6,40 έως 6,85 ευρώ.

Στη συνολική κατάταξη, η Φρανκφούρτη είναι η χειρότερη με 1 στα 5, ενώ το Μόναχο βρίσκεται στην τέταρτη τελευταία θέση με 2,12 στα 5.

Οι 3 πρώτες θέσεις είναι το Μπίλεφελντ (4,53 στα 5), η Δρέσδη (4,8 στα 5) και η νικήτρια Νυρεμβέργη (5 στα 5).

Δεν πρόκειται για δήλωση σχετικά με την καλύτερη μπύρα, όπως διακηρύσσει το Expodo – αλλά σύμφωνα με τα World Beer Awards 2022, αυτή προέρχεται από τη Βαυαρία, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτό, ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας συνιστούν σίγουρα να σταματήσετε σε μια μπυραρία της Νυρεμβέργης όταν επισκέπτεστε τη Φραγκονία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης