Νυρεμβέργη: Ημέρες κολύμβησης για τρανσέξουαλ και ίντερσεξ

Οι νέες ημέρες κολύμβησης για τρανσέξουαλ αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής ζωής της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ στη Νυρεμβέργη.

Ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος των Πρασίνων Uwe Scherzer, γνωστός και ως Uschi Unsinn, είναι απόλυτα ενθουσιασμένος που το όνειρο μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Σύντομα θα μπορούσε να υπάρξει μια ημέρα κολύμβησης για τρανσέξουαλ στη Φραγκονία. Η Νυρεμβέργη συζήτηση την Παρασκευή με την αρμόδια επιτροπή σχετικά με την καθιέρωση μιας ημέρας κολύμβησης ειδικά για τρανσέξουαλ και ίντερσεξ άτομα στη μητρόπολη της Φραγκονίας.

Τέσσερις Κυριακές το χρόνο, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τα γυναικεία ή ανδρικά αποδυτήρια χωρίς το φόβο διακρίσεων.

Ο Uwe Scherzer γνωστός και ως Uschi Unsinn είναι απόλυτα ενθουσιασμένος με την προοπτική πέρα από τους κλασικούς ρόλους των δύο φύλων.

Σύμφωνα με τον Uwe Scherzer/Uschi Unsinn, εκπρόσωπο για την πολιτική των queer στο δημοτικό συμβούλιο της Νυρεμβέργης, οι αυστηροί κανονισμοί που αλλάζουν σε λουτρικές εγκαταστάσεις με ξεχωριστούς χώρους για άνδρες και γυναίκες αποτελούν σήμερα ένα σημαντικό πρόβλημα για την κοινότητα. Λόγω αυτού, είναι αδύνατο για τους διαφορετικούς επισκέπτες να χρησιμοποιούν την πισίνα χωρίς διακρίσεις κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν καθορισμένες εγκαταστάσεις κολύμβησης ειδικά για τρανέξουαλ ή ίντερσεξ άτομα σε ολόκληρη την περιοχή, ενοχλείται η Scherzer/Unsinn.

Ο Scherzer είναι επομένως ακόμη πιο χαρούμενος για το γεγονός ότι οι πιθανότητες να καθιερωθεί μια queer ημέρα κολύμβησης είναι τώρα όσο το δυνατόν περισσότερες.

Για μια πρώτη δοκιμή, τα δημόσια λουτρά της πόλης της Νυρεμβέργης προτείνουν το σχετικά μικρό Katzwangbad. Τέσσερις Κυριακές το χρόνο, οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν στο νερό από τις 8 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι ένας σύλλογος πρέπει να νοικιάσει την πισίνα και να παρέχει επίβλεψη δίπλα στην πισίνα.

“Αυτό είναι υπέροχο. Πρώτα για κολύμπι και μετά για brunch”, λέει ο Uwe Scherzer, και επισημαίνει ότι ένας σύλλογος όπως το “Fliederlich” θα μπορούσε να πληρώσει τα έξοδα ενοικίασης για την queer λουτρική διασκέδαση των περίπου 150 ευρώ ανά Κυριακή και να οργανώσει την ομαλή διεξαγωγή μιας τρανσέξουαλ και ίντερσεξ ημέρας κολύμβησης.

Εν τω μεταξύ, η μητρόπολη της Φραγκονίας είναι επίσης αποφασισμένη να καταργήσει περαιτέρω εμπόδια για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μέχρι το 2025 στο πλαίσιο του νέου γενικού σχεδίου ” Queeres Nürnberg”.

Αυτή τη στιγμή, η διοίκηση βρίσκεται στη διαδικασία να ξεκινήσει μια συζήτηση με την queer σκηνή. Στο πλαίσιο της Christopher Street Day τον Αύγουστο, για παράδειγμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα “Speed-Dating” για απλές επαφές με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με τον Uwe Scherzer/Uschi Unsinn, απαιτούνται πολλά άλλα δομικά στοιχεία για να τερματιστούν οι διακρίσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων. Για παράδειγμα, η queer νεολαία στη Νυρεμβέργη θα ήθελε να έχει τη δική της λέσχη νεολαίας.

Οι αίθουσες του κέντρου γκέι και λεσβιών “Fliederlich” είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτες, καταγγέλλει ο Scherzer/Unsinn, ο οποίος έχει δεσμευτεί ιδιαίτερα για την ισότητα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Φραγκονίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.