Η Νυρεμβέργη βραβεύεται στον τομέα της ισότητας των φύλων

Με το “Βραβείο Φύλου”, η Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας των Δημοτικών Γραφείων Γυναικών και των Φορέων Ισότητας των Φύλων τιμά το επιτυχημένο και υποδειγματικό έργο για την ισότητα των φύλων στους δήμους. Η Νυρεμβέργη κερδίζει φέτος το πρώτο βραβείο.

Η πόλη της Νυρεμβέργης λαμβάνει το βραβείο “Gender Award – Δήμος με μέλλον 2023” για το υποδειγματικό έργο της στον τομέα της ισότητας των φύλων.

Της απονέμεται το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, με τις πόλεις της Κολωνίας και του Μανχάιμ να μοιράζονται τη δεύτερη θέση.

“Η αναζήτηση για το “Βραβείο Φύλου” αφορούσε δήμους που εφαρμόζουν ιδιαίτερα δημιουργικές λύσεις επί τόπου για τον εντοπισμό και τη μόνιμη εξάλειψη των αδικιών μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Από την άποψη αυτή, η Νυρεμβέργη κατάφερε να σκοράρει με μια καλή δικτύωση του θέματος εντός της διοίκησης της πόλης και της κοινωνίας:

“Εκτός από την προώθηση των γυναικών, οι άνδρες απευθύνονται επίσης ως φορείς και αποδέκτες της ισότητας των φύλων, για παράδειγμα μέσω των ετήσιων Εβδομάδων Ανδρών και ενός προγράμματος για τους πατέρες και τα παιδιά.

Από το 2016, η πόλη της Νυρεμβέργης διαθέτει έναν υπεύθυνο επικοινωνίας για τους άνδρες, ο οποίος συμβάλλει στη διασφάλιση της ολιστικής θεώρησης της ισότητας των φύλων”, αναφέρει η κριτική επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Το Γραφείο Ισότητας, μαζί με το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρίσκεται σε μια μονάδα προσωπικού που υπάγεται απευθείας στον Δήμαρχο.

Ένα ξεχωριστό γραφείο συντονισμού ΛΟΑΤΚΙQ εδρεύει επίσης σε αυτή την ομάδα. Η κριτική επιτροπή “εντυπωσιάστηκε επίσης από το γεγονός ότι όλες οι προτάσεις του συμβουλίου υποβάλλονται σε έλεγχο ποικιλομορφίας”.

Τελετή απονομής βραβείων στο Βερολίνο

Η εκπρόσωπος των γυναικών Hedwig Schouten και ο υπεύθυνος επικοινωνίας για τους άνδρες Matthias Becker θα παραστούν στην τελετή απονομής τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας στο Βερολίνο εκ μέρους της πόλης της Νυρεμβέργης.

Το βραβείο προσφέρθηκε για τέταρτη φορά. Συνολικά 15 δήμοι είχαν υποβάλει αίτηση. Η φετινή προστάτιδα είναι η Lisa Paus, ομοσπονδιακή υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.