ΝΖΖ: Η Ελλάδα σπάει και πάλι ένα ταμπού

Η είδηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 στην Ελλάδα αναφέρεται στο σύνολο σχεδόν του γερμανόφωνου Τύπου.

Η Neue Zürcher Zeitung σημειώνει: “Η ελληνική κυβέρνηση εισάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους.

Ξεκινά με την ηλικιακή ομάδα, της οποίας η προστασία έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σύστημα υγείας. Θα είναι δύσκολο όμως να αλλάξουν γνώμη οι αντιεμβολιαστές.”

Και λίγο παρακάτω παρατηρεί: «Με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους, η Ελλάδα εισάγει και πάλι σχετικά νωρίς ένα μέτρο που μέχρι πρότινος θεωρούνταν σπάσιμο ταμπού.

Τον Ιούλιο, η χώρα ακολούθησε το γαλλικό παράδειγμα και κατέστησε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας…

Η καταληκτική ημερομηνία για το νέο μέτρο είναι πριν από αυτή στην Αυστρία, όπου θα ισχύει γενική υποχρέωση εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο».

Για το ίδιο θέμα ο Γκερντ Χέλερ, ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Αθήνα, σημειώνει:

«Η τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθεί, καθώς υπάρχει κεντρικό ψηφιακό μητρώο εμβολιασμών στην Ελλάδα, στο οποίο αποθηκεύονται οι φορολογικοί αριθμοί των πολιτών.

Με αυτόν τον τρόπο, η οικονομική διοίκηση μπορεί να προσδιορίσει ποιος είναι ακόμα ανεμβολίαστος με λίγα μόνο κλικ.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, η Ελλάδα θέλει επίσης να επιβάλει ενισχυτικούς εμβολιασμούς.

Από τον Οκτώβριο, όλα τα εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ενίσχυση έξι μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό».

Πηγή:Μαρία Ρηγούτσου | DW

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.