Ο Αγγλικός κήπος του Μονάχου (Englischer Garten)

Ο Αγγλικός κήπος του Μονάχου (γερμανικά: Englischer Garten), είναι μεγάλο δημόσιο πάρκο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, που εκτείνεται από το κέντρο της πόλης προς τα βορειοανατολικά όριά της.

Δημιουργήθηκε το 1789 από τον Sir Benjamin Thompson (1753-1814), αργότερα Count Rumford (Reichsgraf von Rumford) και επεκτάθηκε και βελτιώθηκε από τους διαδόχους του, Reinhard von Werneck (1757-1842) και Friedrich Ludwig von Sckell (1750-1823), ο οποίος είχε ενημερωθεί για το έργο από την αρχή.

Με έκταση 3,7 χλμ² (1,4 τετραγωνικά μίλια ή 370 εκτάρια ή 910 έικρ), ο Αγγλικός κήπος του Μονάχου είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια αστικά πάρκα του κόσμου, μεγαλύτερος από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Το όνομα αναφέρεται στο στυλ της κηπουρικής.

Ο όρος «αγγλικός κήπος» χρησιμοποιείται έξω από τον αγγλόφωνο κόσμο για να αναφερθεί στο στυλ της άτυπης κηπουρικής τοπίου. Η οποία ήταν δημοφιλής στη Βρετανία από τα μέσα του 18ου αιώνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα.

Εάν επιθυμείτε να χαλαρώσετε έχοντας επαφή με τη φύση, σίγουρα το συγκεκριμένο αξιοθέατο προκρίνεται ως ιδανική επιλογή.

Αγγλικός κήπος του Μονάχου (Englischer Garten)
Englischer Garten Μόναχο | By Nikolas Skri

Πως θα πάτε στον Αγγλικό κήπο του Μονάχου

Πρόσβαση: Μέσω του μετρό (U-Bahn) και συγκεκριμένα με τις γραμμές U3 και U6. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε σαν τελικό προορισμό π.χ. τον σταθμό Odeonsplatz και από εκεί σε πέντε λεπτά μέσω της Ludwigstrasse και της Von-Der-Tann-Strasse θα βρεθείτε ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κήπου.

Αλλά και κατεβαίνοντας σε άλλες στάσεις του μετρό, όπως πχ την Giselastrasse ή την Münchner Freiheit, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα πρόσβαση με τα πόδια σε μία από τις πλαϊνές εισόδου του όμορφου αυτού κήπου.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: