Ο αριθμός των διαρρήξεων στο Αμβούργο αυξάνεται κατά 30%

Ο αριθμός των διαρρήξεων έχει αυξηθεί μαζικά στο Αμβούργο. Αυτό είναι φυσιολογικό μετά το τέλος των περισσότερων μέτρων της Κορόνα, λέει η αστυνομία.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η αστυνομία του Αμβούργου κατέγραψε περίπου 30% περισσότερες διαρρήξεις κατοικιών σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση τείνει να οφείλεται στην ομαλοποίηση της κοινωνικής ζωής μετά την πανδημία της Covid-19, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Είπε ότι ο σημερινός αριθμός διαρρήξεων εξακολουθεί να είναι κατά 35% χαμηλότερος από εκείνον της αντίστοιχης περιόδου του 2019 και κατά 30% χαμηλότερος από εκείνον των πρώτων οκτώ μηνών του έτους Corona 2020.

Τα μαθήματα στο σπίτι και τα Lockdown δεν είχαν διευκολύνει τους κλέφτες. Η αυξημένη παρουσία της αστυνομίας για την παρακολούθηση των μέτρων της Corona είναι επίσης πιθανό να έχει αποτρέψει τις διαρρήξεις, αναφέρεται.

Επιπλέον, η αστυνομία διεξήγαγε την εκστρατεία δημοσίων σχέσεων “Στο Αμβούργο ψάχνουμε” και πραγματοποίησε εστιασμένες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση αυτού του είδους εγκλήματος.

Για το φθινόπωρο προγραμματίζονται επίσης εκδηλώσεις πρόληψης. Η 30ή Οκτωβρίου, όταν αρχίζει η χειμερινή περίοδος, θα χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία σε παγγερμανικό επίπεδο ως ημέρα πρόληψης διαρρήξεων για εκπαιδευτικό έργο, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Στα αστυνομικά τμήματα του Αμβούργου θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα μέχρι και την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι διαρρήξεις δεν διαπράττονται μόνο το βράδυ. Ωστόσο, η αστυνομία συνιστά τον φωτισμό των διαμερισμάτων και των σπιτιών παράλληλα με την τεχνολογία ασφαλείας.

Επειδή όμως πρέπει να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED με χαμηλή κατανάλωση και χρονοδιακόπτες, λένε.

“Από την άποψη της αστυνομίας, οι πολίτες πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί αυτόν τον χειμώνα”, τόνισε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, πέρυσι καταγράφηκαν στο Αμβούργο 2.204 ολοκληρωμένες και απόπειρες διάρρηξης κατοικιών, 36% λιγότερες από ό,τι το 2020.

Πρόκειται για το απόλυτο χαμηλό από την έναρξη των στατιστικών το 1971, όπως αναφέρουν. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η διάρρηξη ήταν απόπειρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.