Ο δήμος Μονάχου ζητά περισσότερες ευκαιρίες επικοινωνίας για παιδιά

Μετά την χαλάρωση των μέτρων σε πολλούς τομείς, όπως αποφάσισε το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο, ο δήμος του Μονάχου ζητά τώρα επειγόντως περισσότερες ευκαιρίες επαφής και επικοινωνίας για παιδιά και νέους.

“Οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας καθώς και η έλλειψη χρόνου για παιδιά και νέους γίνονται δυστυχώς όλο και πιο ξεκάθαρες”, δήλωσε η δήμαρχος Verena Dietl.

Σε μια έρευνα, περισσότερο από το 70 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η κρίση της πανδημίας είναι συναισθηματικά πιεστική.

Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί. “Από την άποψη του κοινωνικού τμήματος, θα ήταν τουλάχιστον απαραίτητο να χαλαρώσουν οι περιορισμοί επαφής για παιδιά και νέους σε εξωτερικούς χώρους.

Εξίσου σημαντικό θα ήταν μια στρατηγική με τεστ για τον ελεύθερο χρόνο και τα χόμπι των νέων, που τους επιτρέπει να συναντιούνται, να χαλαρώνουν και να μοιράζονται τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί ξανά”, λέει η κοινωνική λειτουργός Dorothee Schiwy.

Σύμφωνα με την Schiwy, για να μπορέσουν τα παιδιά και οι έφηβοι να έχουν περισσότερες επαφές το συντομότερο δυνατό, πρέπει να διατίθενται δωρεάν τεστ και τα υπάρχοντα αποτελέσματα των τεστ, για παράδειγμα από τα σχολεία, να γίνονται αποδεκτά σε καθημερινή βάση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.