Ο εθνικός δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία φτάνει το 263,7

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης της Γερμανίας αυξήθηκε και πάλι. Σύμφωνα με το RKI, η τιμή αυξήθηκε σε 263,7. Στη Βαυαρία, ο δείκτης είναι στο 454,9! Σε εθνικό επίπεδο, τέσσερις περιφέρειες έχουν δείκτη άνω του 1.000, τρεις από τις οποίες βρίσκονται στη Βαυαρία.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του RKI, μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 48.640 νέα κρούσματα και 191 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων λοίμωξης στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 4.942.890 και ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη με κορωνοϊό σε 97.389.

RKI: Ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων, αποφυγή επαφών

Το RKI ζήτησε να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις και να μειωθούν οι επαφές με άλλους ανθρώπους, αν είναι δυνατόν. Απαιτούνται δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών.

Εάν η επαφή δεν μπορεί να αποφευχθεί, οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κάνουν ένα τεστ εκ των προτέρων, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει, συμβουλεύουν οι ειδικοί στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή τους. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις.

Το RKI εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο κίνδυνος για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία είναι πολύ υψηλός. Για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ο κίνδυνος είναι μέτριος αλλά αυξανόμενος.

Η Βαυαρία παραμένει hotspot

Στη Βαυαρία, 63 ακόμη άνθρωποι πέθαναν σε σχέση με τον κορωνοϊό. Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στο κρατίδιο της Βαυαρίας είναι τώρα 454,9, ενώ μόνο η Σαξονία (569,0) και η Θουριγγία (491,3) είναι χειρότερες.

Στη Βαυαρία, σύμφωνα με το μητρώο εντατικής θεραπείας του Divi (στις 6.25 π.μ. της 12.11.), 684 ασθενείς με Covid 19 νοσηλεύονται επί του παρόντος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 2.815 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι σήμερα κατειλημμένες στη Βαυαρία.

Το φανάρι του νοσοκομείου είναι ακόμα κόκκινο. Το κόκκινο επίπεδο του φωτεινού σηματοδότη των βαυαρικών νοσοκομείων επιτυγχάνεται όταν 600 νοσοκομειακά κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένα από ανθρώπους που πάσχουν από Covid-19 σε εθνικό επίπεδο.

Η κατάσταση του φωτεινού σηματοδότη καθορίζεται καθημερινά στις 4 μ.μ. από το Υπουργείο Υγείας και τα αντίστοιχα μέτρα ισχύουν από την επόμενη ημέρα.
Τρεις βαυαρικές περιφέρειες με δείκτη άνω του 1.000

Η Βαυαρία προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να θέσει τις εστίες της υπό έλεγχο. Οι περιφέρειες Rottal-Inn (1156,0), Miesbach (1049,1) και Mühldorf am Inn (1023,3) είναι μεταξύ των τεσσάρων περιφερειών με τα περισσότερα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Μόνο η περιφέρεια Sächsische Schweiz-Osterzgebirge (1031,0) είναι επίσης πάνω από 1.000 σε εθνικό επίπεδο, αλλά οι βαυαρικές περιφέρειες Freyung-Grafenau (975,0), Dingolfing-Landau (960,5) και Berchtesgadener Land (954,6) δεν απέχουν επίσης πολύ από αυτό το όριο. Συνολικά, δέκα περιοχές στη Βαυαρία έχουν επταήμερο δείκτη επίπτωσης πάνω από 900.

Εκτός από τον κρατικό νοσοκομειακό φωτεινό σηματοδότη, από το Σαββατοκύριακο το διάταγμα της κρατικής κυβέρνησης περιλαμβάνει μια ειδική ρύθμιση για τους σοβαρά πληγέντες νομούς και τις πόλεις.

Εάν ο δείκτης είναι πάνω από 300 ΚΑΙ ταυτόχρονα το 80% των διαθέσιμων κλινών εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες στην αντίστοιχη περιοχή του κέντρου ελέγχου, ισχύουν τα μέτρα του κόκκινου επιπέδου φωτεινού σηματοδότη – ανεξάρτητα από το τι δείχνει ο κρατικός νοσοκομειακός φωτεινός σηματοδότης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.