Ο καθαρισμός στις κλινικές του Μονάχου γίνεται πιο ακριβός

Ο καθαρισμός στις κλινικές του Μονάχου θα αυξηθεί κατά περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Η Αριστερά λοιπόν καλεί να μην καθαρίζουν πλέον εκεί εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών.

Όταν οι εταιρείες αναθέτουν εργασίες σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλά η München Klinik, η δημοτική εταιρεία που διαχειρίζεται πέντε νοσοκομεία, προφανώς απέτυχε να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Εδώ και χρόνια η εταιρεία έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες τον καθαρισμό των χώρων της. Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, η κλινική του Μονάχου αναμένει ότι αυτό θα ακριβύνει πολύ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 46 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο σε σχέση με πριν θα πρέπει να καταβληθούν έως το 2029 ώστε να διατηρηθούν καθαρά τα νοσοκομεία, όπως προκύπτει από ένα έγγραφο του δημοτικού συμβουλίου. Ο καθαρισμός των νοσοκομείων θα είναι έτσι 56% ακριβότερος.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο Stefan Jagel από την Αριστερά αμφιβάλλει αν η εξωτερική ανάθεση του προσωπικού καθαρισμού εξακολουθεί να έχει νόημα. Σε μια αίτηση ζητά τώρα να επανενταχθεί το προσωπικό καθαρισμού στην München Klinik.

Για να γίνει αυτό εφικτό, το τμήμα υγείας θα πρέπει να αναπτύξει ένα βήμα προς βήμα σχέδιο και να δείξει πώς οι εργαζόμενοι μπορούν να επανέλθουν βήμα προς βήμα.

Σύμφωνα με τον Stefan Jagel, το προσωπικό καθαρισμού βγάζει σήμερα 11,77 ευρώ την ώρα. Με μια συλλογική σύμβαση σε μια δημοτική εταιρεία, εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να είναι 1,26 ευρώ ανά ώρα περισσότερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζήτησε από την πόλη να τερματίσει την εξωτερική ανάθεση. Τον Απρίλιο υπέβαλε αίτηση να μην προσλαμβάνονται εξωτερικές υπηρεσίες ασφάλειας στα Sozialbürgerhäuser και στο δημαρχείο, αλλά μόνο άτομα που απασχολούνται στον δήμο.

Εκείνη την εποχή υπολόγισε ότι ένας φύλακας που συνταξιοδοτείται στα 67 και απασχολείται από ιδιωτική εταιρεία θα λάβει σύνταξη 930 ευρώ. Εάν είχε εργαστεί στο δημόσιο τομέα, θα λάμβανε 1.110 ευρώ.

Από την άποψή του, η εξωτερική ανάθεση δικαιολογείται μόνο όταν πρόκειται για μεμονωμένες συμβάσεις που αναθέτει η πόλη σε εξωτερικές εταιρείες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.