Ο Markus Söder στέλνει 635.000 επιστολές το έτος!

Ο πιο επιμελής στο θέμα συγχαρητήριων επιστολών στη Γερμανία είναι ο Söder: ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας στέλνει καθημερινά περισσότερα από 1.700 συγχαρητήρια για γενέθλια και επετείους γάμου – πάνω από τρεις φορές περισσότερα από όσα στέλνουν οι άλλοι 15 πρωθυπουργοί κρατιδίων.

Ο πρωθυπουργός Markus Söder στέλνει κάθε χρόνο 635.000 συγχαρητήριες επιστολές για τα γενέθλια και τις επετείους γάμου.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο Söder ξεπερνά τους αρχηγούς κυβερνήσεων των άλλων 15 ομόσπονδων κρατιδίων κατά περισσότερο από τρεις φορές, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Presse-Agentur.

Οι Πράσινοι στο κοινοβούλιο του κρατιδίου κατηγόρησαν τον Söder ότι προσπαθεί να κερδίσει πίσω τη χαμένη αποδοχή με τα πολλά συγχαρητήριά του.

Ο Kretschmann στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά

Στοιχεία λείπουν μόνο από το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν- οι δεκατέσσερις άλλοι πρωθυπουργοί των κρατιδίων στέλνουν συνολικά λίγο πάνω από 170.000 πιστοποιητικά και συγχαρητήριες επιστολές στους εορτάζοντες.

Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann βρίσκεται πολύ πίσω από τον Söder στη δεύτερη θέση με συνολικά 80.000 επιστολές και πιστοποιητικά.

Στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, επίσης, ο αριθμός των συγχαρητήριων επιστολών είναι μάλλον διαχειρίσιμος, επειδή ο πρωθυπουργός συγχαίρει μόνο από την ηλικία των 90 ετών, ενώ ο Söder συγχαίρει και πολύ νεότερους.

Ο Söder συγχαίρει από τα 70ά γενέθλια – με μία εξαίρεση

Ο αριθμός των πολιτών της Βαυαρίας που λαμβάνουν αλληλογραφία από τον πρωθυπουργό έχει πολλαπλασιαστεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Söder.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ο Söder συγχαίρει για τα 18α, 70ά, 75α, 80ά, 85α, 90ά, 95α, 100ά γενέθλια και κάθε άλλο έτος μετά από αυτά, καθώς και για την 60ή, 65η, 70ή και 75η επέτειο γάμου.

Οι Πράσινοι προειδοποιούν

“Η πληθωρική ανάγκη του πρωθυπουργού για επικοινωνία οδηγεί στο γεγονός ότι μετά την κακή του επίδοση στις τελευταίες εκλογές, επιδίδεται με όλο και περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων στην αποστολή πολύ απρόσωπων συγχαρητήριων επιστολών με υπογραφές από μηχανές σε όλο και περισσότερους πολίτες της Βαυαρίας”, επέκρινε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

“Με αυτή την πολύ μονόπλευρη επικοινωνία, ο Söder ελπίζει πιθανώς να κερδίσει πίσω τη χαμένη έγκριση για τις πολιτικές του”.

Η καγκελαρία δικαιολογείται με ευγένεια και εκτίμηση

Ο επικεφαλής της κρατικής καγκελαρίας Florian Herrmann υπερασπίστηκε τον προϊστάμενό του: “Είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού να αποδίδουμε φόρο τιμής στον λαό της Βαυαρίας σε ειδικές περιστάσεις”. Αυτό, είπε, κάνουν βέβαια και οι δήμαρχοι ή οι πολιτειακοί σύμβουλοι με προσωπικές επισκέψεις και δώρα.

“Είναι ένδειξη ζωντανής κρατικής ευθύνης να μην εμφανιζόμαστε στους πολίτες μας μόνο με διατάγματα και φορολογικά ειδοποιητήρια, αλλά να τους συγχαίρουμε για την ενηλικίωσή τους και για τα επιτεύγματα της ζωής τους”.

Αυτό ενισχύει τη δημοκρατία και καλλιεργεί μια κουλτούρα συντροφικότητας.

Σε εθνικό επίπεδο, συνηθίζεται οι πρωθυπουργοί να συγχαίρουν τους ανθρώπους για τα 90ά, 95α ή 100ά γενέθλιά τους, ανάλογα με το ομόσπονδο κρατίδιο – αυτή ήταν επίσης η πρακτική στη Βαυαρία του προκατόχου του Söder στο αξίωμα, Horst Seehofer.

Τα ταχυδρομικά έξοδα αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ από το 2019

Το πόσο ακριβές είναι οι ευχές του Söder για το κρατικό ταμείο συνολικά, δεν είναι κατανοητό στον κρατικό προϋπολογισμό της Βαυαρίας. Οι συγχαρητήριες δαπάνες εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Κρατικού Γραφείου Οικονομικών, το οποίο αποστέλλει τις επιστολές, αλλά δεν εμφανίζονται εκεί μεμονωμένα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα ετήσια ταχυδρομικά έξοδα της αρχής έχουν αυξηθεί κατά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από το 2019.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.