Ο Οκτώβρης του 2022 είναι ο πιο θερμός στη Βαυαρία

Ο Οκτώβριος του 2022 ήταν ο θερμότερος Οκτώβριος στη Βαυαρία από την έναρξη των μετεωρολογικών καταγραφών το 1881, με μέση θερμοκρασία 12,1 βαθμούς, ξεπερνώντας κατά 0,5 βαθμούς το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2001, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD).

Στην περιοχή του Μονάχου, καθώς και στο δήμο Wielenbach κοντά στη λίμνη Starnberg (περιοχή Weilheim-Schongau), υπήρξαν τέσσερις καλοκαιρινές ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών αυτό το μήνα.

Συνολικά, οι κάτοικοι της Βαυαρίας απόλαυσαν περισσότερες από 130 ώρες ηλιοφάνειας αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της DWD. Με μέση θερμοκρασία 12,1 βαθμούς, η Βαυαρία ήταν το ψυχρότερο κρατίδιο της Γερμανίας, μαζί με τη Θουριγγία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της DWD δήλωσε ότι αυτό είναι φυσιολογικό λόγω των πολλών δροσερών ορεινών περιοχών της Βαυαρίας.

Η μέση θερμοκρασία των 12,1 βαθμών που μετρήθηκε στη Βαυαρία τον Οκτώβριο του 2022 είναι επίσης τέσσερις βαθμούς πάνω από την τιμή της διεθνώς έγκυρης περιόδου αναφοράς κατά τα έτη 1961 έως 1990.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.