Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας χωρίς μάσκα

Επιτρέπει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος στον εαυτό του εξαίρεση από την υποχρέωση μάσκας όταν ταξιδεύει με τρένο; Το γραφείο του εξηγεί μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού την Τρίτη.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επισκέπτεται σήμερα την πόλη Neustrelitz στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία στο πλαίσιο των ταξιδιών του με την ονομασία “Ortszeit Deutschland”.

Μια φωτογραφία από το ταξίδι του προκαλεί αναστάτωση: Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος φαίνεται στο τρένο – αλλά χωρίς μάσκα, η οποία θα ήταν υποχρεωτική για τα τοπικά και υπεραστικά ταξίδια στα εν λόγω ομόσπονδα κρατίδια. Μια ειδική ρύθμιση για τον αρχηγό του κράτους;

Καθόλου, εξηγεί εκπρόσωπος του Γραφείου του Ομοσπονδιακού Προέδρου απαντώντας σε ερώτημα του t-online.

Ο Steinmeier φορούσε μια μάσκα FFP2 στο περιφερειακό εξπρές τρένο προς το Neustrelitz, αλλά την έβγαλε για μια δήλωση σε βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων.

Αυτό εμφανίστηκε ως ιστορία στο Instagram στο προφίλ του ομοσπονδιακού προέδρου. Αυτό το είδος βίντεο μπορεί να προβληθεί εκεί μόνο για 24 ώρες.

Του ζητήθηκε επίσης να βγάλει τη μάσκα του “για μια στιγμή” για φωτογραφία, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Στη συνέχεια, φόρεσε ξανά τη μάσκα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.