Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος ελπίζει στον εμβολιασμό των παιδιών

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Frank Ulrich Montgomery, ελπίζει ότι τα παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών θα μπορούν σύντομα να εμβολιάζονται κατά του Covid-19.

Ο Montgomery δήλωσε στο SWR: “Γνωρίζω ότι υπάρχουν μελέτες και ελπίζω ότι σύντομα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μπορούν να εμβολιαστούν και τα παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά”.

Ωστόσο, είπε, θα πρέπει να κινηθεί κανείς πολύ προσεκτικά, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν ακόμη 70 έως 80 χρόνια προσδόκιμου ζωής μπροστά τους. “Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν εξετάζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες ενός τέτοιου εμβολιασμού”, δήλωσε ο Montgomery.

Ταυτόχρονα, ο Montgomery ζήτησε να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού όλων όσων μπορούσαν να εμβολιαστούν. “Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε ακόμη και εκείνους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι ως προς το εμβόλιο ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι μια απολύτως σωτήρια και ζωογόνος πράξη”.

Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ψευδείς αναφορές σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους των εμβολίων, είπε. “Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διαφάνεια και σαφείς αριθμούς.

Δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτό λέγοντας ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες με τα εμβόλια. Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά είναι πολύ, πολύ μικρότεροι από τον κίνδυνο της ίδιας της νόσου”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.