Ο Προέδρος της Γερμανίας για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Ο Προέδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συγχαίρει την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την Εθνική Εορτή και τη Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Κυρία Πρόεδρε!

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ξεχωριστή επέτειο που γιορτάζετε εφέτος, εκφράζω σε Εσάς και τους πολίτες της χώρας Σας και εξ ονόματος των συμπολιτών μου τις θερμότερες ευχές μου.

Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους σηματοδοτούν και την μακρά και στενή σχέση των δύο λαών μας.

Την περίοδο του 1820 Γερμανοί Φιλέλληνες στήριξαν τον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα.

Την εποχή του καταγόμενου από τη Βαυαρία βασιλέα Όθωνα δημιουργήθηκαν πολύπλευροι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Οι οποίοι διατηρούνται μέχρι σήμερα. Ειδικά στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες.

Διαθέτουμε μια μακρά προϊστορία στενών σχέσεων, χωρίς να παραβλέπουμε και να λησμονούμε τα μελανά κεφάλαια του γερμανικού παρελθόντος στην Ελλάδα.

Πριν από 70 χρόνια συνήψαμε ξανά διπλωματικές σχέσεις και με χαροποιεί το γεγονός ότι με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας δημιουργείται ένας σημαντικός φορέας προσανατολισμένος στο μέλλον, ο οποίος – όταν το επιτρέψει η πανδημία – θα φέρει τους νέους των δύο χωρών μας ακόμα πιο κοντά.

Ειδικά ενόψει των τεράστιων προκλήσεων με τις οποίες ερχόμαστε από κοινού αντιμέτωποι στην Ευρώπη, αποτελεί προσωπική μου επιδίωξη οι δύο λαοί μας να παραμείνουν και στο μέλλον συνδεδεμένοι με στενούς και φιλικούς δεσμούς και ανταλλαγή στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Στις ευχές μου προς τον ελληνικό λαό προσθέτω και τις θερμότατες ευχές μου για την προσωπική Σας ευημερία.

Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ
Πρόδερος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.