Βild: Ο Scholz κάνει τον Ομοσπονδιακό στρατό κορυφαία προτεραιότητα

Στην πραγματικότητα, υπάρχει υπουργός Άμυνας στη Γερμανία. Τώρα όμως ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (63, SPD) φροντίζει προσωπικά την Bundeswehr (ομοσπονδιακός στρατός Γερμανίας), σύμφωνα με την Bild.

Μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ στον στρατό, ώστε τα στρατεύματα να μπορέσουν να υπερασπιστούν τη Γερμανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild am Sonntag, ο Σολτς θα συναντηθεί προσωπικά με τον Γενικό Επιθεωρητή, Έμπερχαρντ Τσορν τη Δευτέρα για να συζητήσει μαζί του ποια αεροπλάνα, πλοία και τανκς πρέπει να αγοραστούν.

Η λίστα επιθυμιών του στρατού είναι μεγάλη: περισσότερα τανκς Puma, νέες φρεγάτες και ελικόπτερα μεταφοράς, εκσυγχρονισμένο σύστημα αεράμυνας.

Η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) επιτρέπεται επίσης να παραστεί στη συνεδρίαση, αλλά η Bundeswehr αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα.

Αφού ο Σολτς αποφάσισε ότι η Luftwaffe (Λουφτβάφε, πολεμική αεροπορία Γερμανίας) θα αγόραζε 35 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Κριστίνε Λάμπρεχτ θέλησε να ανακοινώσει την απόφαση την περασμένη Δευτέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Βild am Sonntag, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας του Σολτς, Γενς Πλέτνερ προσπάθησε να αποτρέψει την εμφάνιση της υπουργού.

Η Λάμπρεχτ δέχθηκε σφοδρή κριτική μετά την ανακοίνωση της για 5.000 κράνη για την Ουκρανία.

Η υπουργός παραπονέθηκε στον καγκελάριο και τελικά της επετράπη να εμφανιστεί για λίγο μπροστά στον Τύπο.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.