Ο Söder ανακοινώνει ξεχωριστά μέτρα για τη Βαυαρία

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

ανακοινώνει ξεχωριστά μέτρα για τη Βαυαρία

Σαφείς κανόνες για τη Βαυαρία: ο Söder ανακοινώνει ξεχωριστά μέτρα για τη Βαυαρία

Ο Söder μίλησε ζωντανά μετά τη σύνοδο κορυφής. Παρά την πτώση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα. Τα σημερινά ψηφίσματα δεν θα άλλαζαν πολλά για τη Βαυαρία, αλλά είναι κρίσιμα, δήλωσε ο Söder.

Πάνω απ’ όλα, είπε, η επέκταση των μέτρων ελέγχου των λοιμώξεων ήταν σημαντική για το κρατίδιο της Βαυαρίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι περιορισμοί θα μπορούσαν να παραταθούν ακόμη και μετά τις 15 Δεκεμβρίου.

Αλλά τώρα υπάρχουν επίσης δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα, νέα μέσα αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το δεύτερο είναι το lockdown για τους ανεμβολίαστους. Οι περιορισμοί επαφής θα αυστηροποιηθούν. Τα νέα μέτρα εφαρμόζονται επίσης όταν ένα μη εμβολιασμένο άτομο συναντά εμβολιασμένα άτομα.

Επιτρέπεται να συναντηθούν το πολύ δύο νοικοκυριά. Δεν υπάρχουν ωστόσο περιορισμοί επαφής για τους εμβολιασμένους.

Ωστόσο, συνιστάται στους εμβολιασμένους να μην κάνουν μεγάλα πάρτι. Θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται το πολύ 50 άτομα. Ο κανονισμός 2G στο λιανικό εμπόριο θα είναι επίσης νέο στη Βαυαρία.

Επιπλέον, τα αναμνηστικά εμβόλια θα αυξηθούν μαζικά. Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν επίσης να χορηγούν το εμβόλιο από εδώ και στο εξής.

Ο Söder δήλωσε επιπλέον ικανοποιημένος από τη συμφωνία σχετικά με τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού. Δεν είναι ωστόσο ακόμη σαφές από ποια ηλικιακή ομάδα και μετά θα ισχύει. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας θα υποβάλει σχετική πρόταση.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, δεν υπήρξε τελική απόφαση, προς λύπη του Söder. Ωστόσο, η Βαυαρία θα επιμείνει και θα εφαρμόσει αγώνες χωρίς θεατές. Αυτό θα αποφασιστεί στο υπουργικό συμβούλιο αύριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Νομίζω ότι είναι κρίμα και επίσης κακό που δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε σε έναν ενιαίο κανόνα”, δήλωσε ο Söder. Ορισμένα κρατίδια επιμένουν να επιτρέπουν στους θεατές να εισέρχονται στα γήπεδα.

Η Söder χαιρέτισε επίσης την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε όλη τη Γερμανία.

Συνοψίζει και πάλι για τη Βαυαρία ότι δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές: ο κανόνας 2G στο λιανικό εμπόριο θα είναι όμως νέος, όπως και οι περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους καθώς και τα παιχνίδια χωρίς θεατές.

Στο υπουργικό συμβούλιο αύριο, Παρασκευή, θα γίνει επίσης άλλη μια συζήτηση σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, υπόσχεται ο Söder.

Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί όλους τους πολίτες που συμμορφώνονται με τα μέτρα, λέγοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι η προθυμία του κοινού να το πράξει θα συμβάλει επίσης στη μείωση των κρουσμάτων. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να καταπολεμήσουμε την πανδημία και να προστατεύσουμε τη Βαυαρία.

Ο νέος κανονισμός για τους αγώνες χωρίς θεατές θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ άμεσα το Σαββατοκύριακο, είπε. Πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί επιτρέπονται οι θεατές στα γήπεδα, οπότε θα ληφθούν μέτρα.

Ο Söder διευκρίνισε και πάλι ότι είναι ανοιχτός στη συζήτηση για την υποχρεωτική διενέργεια εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 18 ετών. Κατά τη γνώμη του, είναι λογικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσει η διαδικασία “το συντομότερο δυνατό”.

Σχετικά με τον περιορισμό των επαφών δήλωσε: “Ήμασταν υπέρ σαφών κανόνων”. Τα μη εμβολιασμένα άτομα επιτρέπεται πλέον να συναντώνται μόνο με δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό. Στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις, επιτρέπεται να συγκεντρωθούν το πολύ 50 άτομα.

Ο κανόνας 2G στο εμπόριο θα ισχύει παντού εκτός από “τα καταστήματα για καθημερινές ανάγκες”. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση και πάλι. Ο Söder θεωρεί απίθανη μια περαιτέρω αυστηροποίηση των κανόνων, αλλά μια παράταση είναι πολύ πιθανή.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης