Ο Söder ανακοινώνει την εισαγωγή του 2G+ στη Βαυαρία

Λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, οι μάσκες θα είναι στο μέλλον υποχρεωτικές στη Βαυαρία, ακόμη και σε μέρη όπου έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Markus Söder την Κυριακή πριν από μια κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στο Μόναχο.

Από την Τρίτη, το 2G θα εφαρμόζεται στη Βαυαρία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Συνεπώς, ο κανόνας 2G δεν θα επιτρέπει πλέον την πλήρη απαλλαγή από τις μάσκες στο μέλλον.

Ο ίδιος επέκρινε την έλλειψη προθυμίας των πολιτών για εμβολιασμό: “Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι, θα είχαμε τελειώσει μέχρι τώρα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Θεωρεί ότι μια γενική υποχρέωση εμβολιασμού είναι “δύσκολο να εφαρμοστεί”- ως εκ τούτου, απαιτεί διακομματική αλληλεγγύη από την ομοσπονδιακή πολιτική: “Κανείς δεν θα αποκομίσει κομματικό πολιτικό κέρδος από αυτό το θέμα, αυτό θα προκαλέσει μόνο ζημιά στη χώρα – και αυτό πρέπει να αποτραπεί τώρα”, δήλωσε ο Markus Söder στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας προωθεί το 2G ή ακόμη και το 2G-Plus, δηλαδή εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες συν ένα αρνητικό rapid τεστ, σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο αναμνηστικός εμβολιασμός θα πρέπει να είναι δυνατός μετά από πέντε μήνες.

Επιπλέον, απαιτούνται “περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους”. Σε αντίθεση με την Αυστρία, όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνει λόγος για lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά 2G “με το ίδιο αποτέλεσμα”.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.