Ο Söder εκδίδει κυβερνητική δήλωση για την τρέχουσα κατάσταση

Εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder θα προβεί επίσης σε κυβερνητική δήλωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας σήμερα Τρίτη στις 2 μ.μ.

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Βαυαρία έφτασε σήμερα σε ένα πρωτοφανές επίπεδο 2.000.

Ταυτόχρονα, ωστόσο – σύμφωνα με τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης – όλα τα μέτρα πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά σε εθνικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, υπάρχει συζήτηση, ιδίως σχετικά με το σχεδιαζόμενο τέλος των υποχρεωτικών μασκών στα σχολεία και στα καταστήματα.

Την Πέμπτη, οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θέλουν να συζητήσουν για τα μελλοντικά μέτρα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – ο Söder θέλει επίσης να σχολιάσει αυτό το θέμα στην κυβερνητική του δήλωση στο κοινοβούλιο των κρατιδίων.

** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Παραμένουν τα μέτρα στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, οι ισχύοντες κανόνες πρόσβασης 2G και 3G και η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία και στα καταστήματα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 2 Απριλίου.

Εξαίρεση: Στα δημοτικά και ειδικά σχολεία, η υποχρέωση χρήσης μάσκας στην τάξη θα καταργηθεί από την επόμενη Δευτέρα (21 Μαρτίου) και μία εβδομάδα αργότερα (από τις 28 Μαρτίου) και στις τάξεις 5 έως 6.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Florian Herrmann, επικεφαλής της κρατικής καγκελαρίας.

Με την απόφαση αυτή, η Βαυαρία κάνει χρήση μιας μεταβατικής περιόδου για πολλούς υφιστάμενους κανόνες – εκτός από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και της 5ης και 6ης τάξης – όπως προβλέπεται στο νέο ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις. Στο εμπόριο και αλλού, η χρήση των μασκών FFP2 εξακολουθεί να ισχύει όταν οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον αναθεωρημένο νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, όλα τα εκτεταμένα μέτρα κορωνοϊού λήγουν στην πραγματικότητα σε εθνικό επίπεδο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μόνο οι υποχρεωτικές μάσκες πρέπει να παραμείνουν σε γηροκομεία, κλινικές, τοπικές και υπεραστικές μεταφορές, καθώς και τα υποχρεωτικά τεστ σε γηροκομεία και σχολεία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.