Ο Söder επιθυμεί περαιτέρω μέτρα κατά των ταξιδιών εξωτερικού

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Markus Söder, η Γερμανία πρέπει με συνέπεια να αναλάβει δράση κατά των ταξιδίων του εξωτερικού.

Το ελάχιστο είναι “ότι όλοι όσοι φεύγουν από τη Γερμανία και επιστρέφουν πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν αρνητικό τεστ”, δήλωσε ο Söder την Τετάρτη στην κυβερνητική του δήλωση στο κοινοβούλιο της Βαυαρίας στο Μόναχο.

Τόνισε επίσης: “Και θα προτιμούσα να μπορούσαμε να λάβουμε και μερικά άλλα μέτρα.”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαίρεσε πρόσφατα τη Μαγιόρκα από τη λίστα των περιοχών κινδύνου και αναίρεσε την προειδοποίηση ταξιδίων λόγω της απότομης μείωσης του αριθμού των μολύνσεων.

Αυτό σήμαινε επίσης ότι δεν θα υπάρχει καραντίνα για τους επαναπατριζόμενους. Αυτό οδήγησε σε μια έκρηξη κρατήσεων, αλλά και σε έντονες συζητήσεις.

Διακοπές στη Μαγιόρκα, αλλά όχι σε εξοχική κατοικία στη Γερμανία; Για τους ανθρώπους αυτό είναι “δύσκολο να κατανοηθεί και να γίνει αποδεκτό”, δήλωσε ο Söder. “Και αν ληφθεί η απόφαση, όπως ήταν, ότι δηλαδή μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς καμία υποχρέωση προστασίας, τότε αυτό είναι λάθος”.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν αυτήν την εβδομάδα ότι όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα υποβάλλονται στο μέλλον σε τεστ κορωνοϊού, ακόμη και αν προέρχονται από μη περιοχή κινδύνου, όπως η Μαγιόρκα αυτή τη στιγμή.

Οι αεροπορικές εταιρείες είχαν υποσχεθεί να υποβάλουν σε τεστ τους ταξιδιώτες το Πάσχα στο νησί πριν επιστρέψουν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.