Ο Söder ζητά υψηλότερα διόδια για τα φορτηγά στη Γερμανία

Προκειμένου να εξομαλυνθεί η μακροχρόνια διαμάχη των φορτηγών με το Τιρόλο, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Söder πρότεινε την επιβολή υψηλότερων διοδίων.

Ένα πρόβλημα στη διαδρομή Brenner είναι τα σχετικά χαμηλά διόδια, σύμφωνα με επιστολή του Söder προς τον νέο ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Wissing, την οποία επικαλείται η εφημερίδα “Münchner Merkur”.

Σύμφωνα με τον Söder, αυτό οδηγεί τους οδηγούς φορτηγών από τις Κάτω Χώρες και τη δυτική Γερμανία να επιλέγουν μια μακρά εκτροπή μέσω του περάσματος Brenner αντί της πολύ συντομότερης διαδρομής Gotthard, επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον όχι μόνο το ίδιο το αλπικό πέρασμα αλλά και τους αυτοκινητόδρομους στη Βαυαρία.

Ο Söder υποστηρίζει ότι η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει την επιβολή προσαύξησης διοδίων έως και 50% στα τμήματα με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.