Ο Söder ζητά ταχεία διαδικασία έγκρισης για το Sputnik V

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) ζητά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να εγκρίνει γρήγορα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Βαυαρία έχει τη δυνατότητα να αγοράσει 2,5 εκατομμύρια δόσεις

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι οι εγκριτικές αρχές αναμένουν απόφαση το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης δεδομένων. Η Βαυαρία έχει μια προαίρεση αγοράς για 2,5 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V.

Η Ρωσία ενέκρινε το εμβόλιο το καλοκαίρι του περασμένου έτους – ακόμη και πριν ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές. Αυτό είχε προκαλέσει διεθνή επιφυλακτικότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ρωσικό εμβόλιο με 91,6% αποτελεσματικότητα

Το εμβόλιο έχει πλέον εγκριθεί σε δεκάδες χώρες. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Lancet”, το Sputnik V έχει αποτελεσματικότητα 91,6 τοις εκατό σε περίπτωση λοιμώξεων με κορωνοϊό με συμπτώματα.

Το Sputnik V δεν έχει ακόμη εγκριθεί στην ΕΕ, αλλά η EMA έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου. Πρόκειται για μια ταχεία διαδικασία στην οποία τα απαραίτητα δεδομένα μπορούν να υποβληθούν και να ελεγχθούν διαδοχικά όταν αυτά είναι διαθέσιμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξετάζεται, βάσει των υποβληθέντων δεδομένων, εάν πληρούνται τα πρότυπα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, της ασφάλειας και της φαρμακευτικής ποιότητας.

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών, Thomas Mertens, θεωρεί ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι πολλά υποσχόμενο. Το εμβόλιο χρησιμοποιείται ήδη στην Ουγγαρία. Οι κάτοικοι της Σλοβακίας μπορούν επίσης να εμβολιαστούν με το ρωσικό εμβόλιο από τον Ιούνιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.