Ο Spahn ονομάζει καλοκαιρινούς στόχους σχετικά με τον δείκτη επίπτωσης

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία θα πρέπει να πέσει κάτω από το 20 το καλοκαίρι – αυτό τουλάχιστον επιδιώκει ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn. “Για ένα ανέμελο καλοκαίρι, πρέπει να μειώσουμε περαιτέρω τα κρούσματα”, δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο δείκτης ήταν κάτω από 20. “Πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά για να το πετύχουμε αυτό”, δήλωσε ο Spahn και μίλησε υπέρ της κράτησης δόσεων εμβολιασμού Biontech για τους νέους, έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να λειτουργούν κανονικά.

Την Κυριακή 23 Μαΐου, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης σε εθνικό επίπεδο ήταν στο 64,5 ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, ο Spahn προειδοποίησε ότι τα ταξίδια θα μπορούσαν να αυξήσουν ξανά τον αριθμό των λοιμώξεων το καλοκαίρι.

Το περασμένο καλοκαίρι, “ταξίδια στο εξωτερικό, επισκέψεις σε συγγενείς στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, οδήγησαν σε αύξηση περίπου 50 τοις εκατό των νέων μολύνσεων”. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί φέτος. “Θέλουμε να συνάψουμε συμφωνίες με την Τουρκία σχετικά με τεστ εισόδου και εξόδου σε πρώτο στάδιο”, δήλωσε ο υπουργός.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.