Ο Spahn θέλει να υποχρεώσει τις κλινικές για περισσότερα δεδομένα

Στο μέλλον, οι κλινικές θα αναφέρουν πιο ολοκληρωμένα δεδομένα για τους ασθενείς με Covid από ό,τι στο παρελθόν.

Όπως επιβεβαίωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, πρόκειται να θεσπιστεί ένας διευρυμένος κανονισμός υποβολής εκθέσεων. Αφενός, ο κανονισμός ορίζει ότι όλες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω Covid-19 πρέπει να αναφέρονται στο μέλλον.

Πέρα από τον αριθμό των ασθενών εντατικής θεραπείας, αυτό θα καταστήσει σαφές πόσοι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν λόγω του Covid στη Γερμανία.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία θα πρέπει να αναφέρουν την ηλικία, το είδος της θεραπείας και την κατάσταση εμβολιασμού των ασθενών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, αυτό θα παρέχει καλύτερη εικόνα της συχνότητας των λοιμώξεων.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας κ. Spahn δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι ένας υψηλός δείκτης επίπτωσης δεν σημαίνει αυτομάτως εξίσου υψηλή επιβάρυνση των κλινών εντατικής θεραπείας, καθώς οι ομάδες κινδύνου που διατρέχουν κίνδυνο είναι ήδη εμβολιασμένες.

Επομένως, απαιτούνται τώρα λεπτομερέστερες πληροφορίες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.