Ο τουρισμός στη Γερμανία ανακάμπτει από την πανδημία

Ο τουρισμός στη Γερμανία ανακάμπτει όλο και περισσότερο από τις συνέπειες της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες έφθασαν σχεδόν και πάλι στο προ κρίσης επίπεδο όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών κατά τον μήνα των διακοπών Αύγουστο.

Οι διανυκτερεύσεις ήταν μόλις 3,1% χαμηλότερες από τον Αύγουστο του 2019 και με 56,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ήταν 13,4% υψηλότερες από τον Αύγουστο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η τάση των Γερμανών να κάνουν διακοπές στο σπίτι τους αυξήθηκε. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από επισκέπτες από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13,7% σε 51 εκατομμύρια τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι παραθεριστές από το εξωτερικό, από την άλλη πλευρά, εξακολουθούσαν να είναι 52,7% λιγότεροι από ό,τι το έτος πριν από την κρίση της πανδημίας, με 5,1 εκατομμύρια, παρά την αύξηση κατά 10%.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.