Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ενώ τα κόμματα της γερμανικής Βουλής ετοιμάζονται να τοποθετηθούν επί του ζητήματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν έβαλε μια παράμετρο στη συζήτηση, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ανατροπή της αρχικής εξαγγελίας του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος είχε εισηγηθεί την εφαρμογή του μέτρου στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ο Φιλελεύθερος πολιτικός υποστήριξε, μιλώντας στην εφημερίδα «die Zeit» ότι το θέμα της ολικής υποχρεωτικότητας δεν έχει ακόμα «κλείσει» για την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από επιστημονικά δεδομένα.

Όπως υποστήριξε αν οι επιστήμονες διαβεβαιώσουν ότι ο εμβολιασμός διασφαλίζει μια μακρά ανοσία, η οποία με την σειρά της θα εξασφαλίσει την ελευθερία κινήσεων των πολιτών, τότε υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

«Αν όμως η ανοσία είναι πολύ σύντομη, για δύο ή τρεις μήνες και στην συνέχεια επιστρέφουμε πάλι στην ίδια πρότερη κατάσταση, τότε είναι πολλά αυτά που συνηγορούν κατά της υποχρεωτικότητας» διευκρίνισε.

Έτσι κι αλλιώς στις τάξεις του FDP, του κόμματος των Φιλελευθέρων είναι πολλοί αυτοί που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της υποχρεωτικότητας, όταν θα έρθει το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιβάλλουν ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας» και οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

Επισήμως οι Πράσινοι και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουν ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο γερμανικό κοινοβούλιο θα υποστηρίξουν την πρόταση Σολτς.

Η τοποθέτηση Μπούσμαν δημιουργεί τώρα ένα νέο δεδομένο, από τη στιγμή που ακόμα και για την τρίτη «ενισχυτική» δόση οι ειδικοί μιλούν για μια προστασία από την παραλλαγή Όμικρον για 10 ως 12 εβδομάδες.

Προφανώς αυτό έδωσε και την αφορμή για την σχετική τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης που ακόμα δεν έχει καταστεί σαφές αν έγινε μετά από συνεννόηση με τον καγκελάριο.

Το θέμα πάντως συνεχίζει να διχάζει και να προκαλεί αντιδράσεις από την μειοψηφία των αντιεμβολιαστών στη χώρα.

Και τις περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, ειδικά στο πρώην ανατολικό της κομμάτι σχετικά μικρές σε όγκο αλλά αρκετά βίαιες διαμαρτυρίες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πηγή: politicus.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.