Όχι άλλα δωρεάν Covdi-τεστ για τους πολίτες στη Γερμανία

Παρά την αύξηση των αριθμών μόλυνσης από κορόνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφέρει ξανά δωρεάν εξετάσεις για τον κορονοϊό.

Η συμμετοχή στο κόστος των τριών ευρώ ανά εξέταση, που εισήχθη το καλοκαίρι, έπρεπε να εγκαταλειφθεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Αυτό ήταν επίσης θέμα οικονομικής βιωσιμότητας.

Οι δωρεάν εξετάσεις κόστιζαν πρόσφατα στο κράτος ένα δισεκατομμύριο ευρώ μηνιαίως. “Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Για να είμαι ειλικρινής, ούτε αυτό αξίζει τον κόπο”, δήλωσε ο Lauterbach. Εξάλλου, εξακολουθούν να γίνονται “στο βαθμό που τα χρειαζόμαστε”, πρόσθεσε.

Ο Lauterbach δήλωσε ότι δεν έχει “καμία σημασία” για τα κυβερνητικά μέτρα το γεγονός ότι το 95% των ανθρώπων στη Γερμανία έχουν πλέον αντισώματα.

Αυτό δεν προστατεύει από νέες λοιμώξεις και, ειδικά στην περίπτωση των ηλικιωμένων, από σοβαρές εκβάσεις της νόσου. “Και έχουμε επίσης αυξανόμενα ποσοστά θανάτου”, προειδοποίησε.

“Έχουμε πολύ λίγες κλίνες στη Γερμανία”

Όσον αφορά την αναφορά στο γεγονός ότι σε πολλές γειτονικές χώρες δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου περιορισμοί, είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται επίσης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

“Μένει να δούμε αν οι χώρες αυτές θα το συνεχίσουν – δηλαδή, με τις χαλαρώσεις που αποφασίστηκαν τώρα. Αν θα μπορέσουν να το διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Ο Lauterbach είπε ότι έπρεπε να δουλέψει με αυτά που έβλεπε καθημερινά.

Και αυτό είναι: “Τα νοσοκομεία επιβαρύνονται όλο και περισσότερο. Έχουμε πολύ λίγα κρεβάτια”. Το Σάββατο, η Γερμανική Ένωση Νοσοκομείων είχε ζητήσει από τα πληγέντα ομόσπονδα κρατίδια να επιστρέψουν γρήγορα στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.