Γερμανία: Οδηγός μετέφερε βαν της Αστυνομίας χωρίς να έχει δίπλωμα

Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε μέρος στη Γερμανία με οδηγό φορτηγού που μετέφερε οχήματα της γερμανικής αστυνομίας να μην έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης.

Η Γερμανία είναι από εκείνες τις χώρες όπου το γράμμα του νόμου εφαρμόζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, ενώ και οι κάτοικοι της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης τείνουν να ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες χωρίς να χρειάζεται να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους για να τους ελέγχει.

Το γεγονός ωστόσο που ακολουθεί και αναφέρεται σε διάφορα ευρωπαϊκά μέσα δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα του τι επικρατεί στους γερμανικούς δρόμους αναφορικά με τη νομιμότητα στις μεταφορές.

Συγκεκριμένα ένα φορτηγό που μετέφερε οχήματα στον αυτοκινητόδρομο A3 κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο από αστυνομικούς που περιπολούσαν στη γερμανική autobahn.

Το εν λόγω φορτηγό μετέφερε οχήματα από την Κάτω Βαυαρία προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του φορτηγού να ελέγξουν τα έγγραφά του. Ο οδηγός προσκόμισε τα έγγραφα, από αυτά ωστόσο απουσίαζε το δίπλωμα οδήγησής του.

Ο οδηγός δικαιολόγησε αρχικά την απουσία του διπλώματος ως κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα αφού ανέφερε ότι το ξέχασε σπίτι του.

Όμως σε έλεγχο που πραγματοποίησαν έπειτα οι Γερμανοί αστυνομικοί, για να διασταυρώσουν τα λεγόμενα του οδηγού, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχε ξεχάσει το δίπλωμα του στο σπίτι, όπως τους είχε πει, αλλά η άδεια οδήγησης είχε αφαιρεθεί και δεν τού επιτρεπόταν να οδηγήσει.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και ντροπιαστική, αφού το φορτηγό μετέφερε γερμανικά αστυνομικά οχήματα, η γερμανική αστυνομία δεν το απέκρυψε αναφέροντας την συγκεκριμένη ιστορία και στη σελίδα της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα περιστατικά οδηγών φορτηγών που πραγματοποιούν δρομολόγια στη Γερμανία χωρίς να έχουν στα χέρια τους άδεια οδήγησης φαίνεται να πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό αφού αυτές τις ημέρες ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό αναφέρεται στα γερμανικά μέσα.

Σε αυτό το περιστατικό ο οδηγός του φορτηγού όχι μόνο δεν είχε δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του αλλά προσπάθησε αρχικά να διαφύγει από τους αστυνομικούς εγκαταλείποντας έπειτα από λίγο την προσπάθεια.

Μάλιστα στον έλεγχο που έγινε έπειτα διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: CAR & MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.