Οι αλλαγές εισόδου στην Ελλάδα: Αναλυτικά η ΚΥΑ

Δύο τροποποιήσεις στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα

Αναγνώριση των rapid tests: Στο εξής, η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα θα επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.

Αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών: Ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλεγχοι των απαραίτητων πιστοποιητικών κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνονται πλέον σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αντί των 6 ετών, όπως ίσχυε έως τώρα.

Ποιους αφορά

Οι αλλαγές αυτές αφορούν σε ελέγχους πολιτών που προέρχονται από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

Όπως τονίζει το υπουργείο Τουρισμού, οι δύο αλλαγές για τα rapid tests (Antigen) και το κατώτερο όριο ηλικίας για τα παιδιά απλώς τροποποιούν το υφιστάμενο καθεστώς ελέγχων, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει κανονικά και προβλέπει ότι κάθε εισερχόμενος τουρίστας δικαιούται ελεύθερης εισόδου στην Ελλάδα με την επίδειξη:

  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού
  • είτε αρνητικού PCR τεστ
  • ή πιστοποιητικού νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Τι ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ν. Χαρδαλιάς

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε για τον τουρισμό:

1) Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.

2) Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία.

Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.

3) Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες.

Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα –από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.

Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.

Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

Διευκρινήσεις GRland

  • Τούτη τη στιγμή που γράφεται το άρθρο η Γερμανία ανήκει (εκτός της Βάδης Βυρτεμβέργης και Σάαρλαντ) στην πράσινη λίστα.
  • Το αποτέλεσμα αρκεί στην γερμανική γλώσσα.
  • Η ισχύς της απόφασης είναι από 19.06.21.
  • Η απόφαση έχει ισχύ για όλους τους τρόπους εισόδου στην Ελλάδα.
  • Το Rapid Test στα γερμανικά είναι το Antigentest.

Ο χάρτης (17.06.2021)

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας, κάντε Like να γνωρίζετε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Εκτός “επικίνδυνης λίστας” η Ελλάδα

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.