Οι αλλαγές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Γερμανίας

Τη Δευτέρα, η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα δρομολογίων για το 2023, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Είτε από την Κολωνία στο Μόναχο, είτε από το Αμβούργο στη Φρανκφούρτη, είτε από το Βερολίνο στη Βαρσοβία, η αλλαγή των δρομολογίων για τις υπεραστικές γραμμές της Deutsche Bahn θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδεύουν συχνότερα και ταχύτερα σε σημαντικές διαδρομές από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής των υπεραστικών επιβατικών μεταφορών της Deutsche Bahn, Dr. Michael Peterson, δήλωσε ότι, με το νέο χρονοδιάγραμμα ο σιδηροδρομικός φορέας “θέτει σαφώς την πορεία για περαιτέρω ανάπτυξη”.

“Οι επιβάτες μας θα επωφεληθούν άμεσα από τις επενδύσεις σε υποδομές και νέα οχήματα. Το 2023, για παράδειγμα, ο στόλος των τρένων μας θα αυξάνεται κατά τρεις νέες αμαξοστοιχίες ICE κάθε μήνα. Αυτό αποτελεί ρεκόρ”, δήλωσε.

Καλύτερες συνδέσεις μεταξύ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Βαυαρίας

Η υπάρχουσα γραμμή ICE Ντόρτμουντ/Ντίσελντορφ-Στουτγάρδη θα επεκταθεί προς Ουλμ, Άουγκσμπουργκ και Μόναχο μέσω Κολωνίας και Μανχάιμ και τα τρένα θα εκτελούν κάθε ώρα δρομολόγια από την Κολωνία απευθείας προς αυτούς τους προορισμούς.

Θα ανοίξει επίσης μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Wendlingen και Ulm, καθιστώντας τις συνδέσεις μεταξύ Κολωνίας μέσω Στουτγάρδης προς Μόναχο μέσω Ulm προς Μόναχο περίπου 15 λεπτά ταχύτερες, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων.

Περισσότερες συνδέσεις προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες συνδέσεις με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας – τη Φρανκφούρτη – ιδίως από πόλεις του βορρά.

Οι ταξιδιώτες από το Μύνστερ, το Όσναμπρικ και τη Βρέμη θα μπορούν να φτάνουν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακόμη πιο συχνά χωρίς να αλλάζουν τρένο.

Ταχύτερες και συχνότερες συνδέσεις προγραμματίζονται επίσης από το Μόναχο και το Άουγκσμπουργκ προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας. Σε αυτά τα δρομολόγια, η Deutsche Bahn αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων έως και κατά 60 τοις εκατό.

Περισσότερες υπηρεσίες μέσω της κεντρικής Γερμανίας

Η κεντρική Γερμανία θα επωφεληθεί επίσης από τα επικαιροποιημένα σχέδια των τρένων. Στο μέλλον, για παράδειγμα, θα υπάρχει καθημερινή απευθείας σύνδεση Intercity (IC) από το Warnemünde μέσω Rostock, Waren προς Lutherstadt Wittenberg, Bitterfeld και Leipzig.

Μια άλλη νέα υπηρεσία θα είναι μια πρώιμη, καθημερινή σύνδεση από τη Δρέσδη μέσω Βερολίνου προς το Αμβούργο και πίσω.

Θα υπάρχει επίσης μια νέα IC σύνδεση από το Μαγδεμβούργο προς το Βερολίνο μέσω Βρανδεμβούργου και Πότσδαμ. Τα διώροφα τρένα θα εκτελούν δρομολόγια μία φορά την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν κάθε δύο ώρες από τη Δρέσδη μέσω Λειψίας, Χάλε, Μαγδεμβούργου και Κολωνίας προς Βόννη, Κόμπλεντς και Μάιντς.

Τα νέα τρένα ICE 3 Neo θα τεθούν σε λειτουργία

Οι πρώτοι συρμοί του νέου τύπου ICE 3 Neo θα τεθούν σε κυκλοφορία από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα τρένα νέας γενιάς θα εκτελούν δρομολόγια αρκετές φορές την ημέρα μεταξύ Κολωνίας και Φρανκφούρτης, καθώς και στις διαδρομές Κολωνία-Βιζμπάντεν-Μάιντς και Ντόρτμουντ/Κολωνία-Στουτγάρδη-Μόναχο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Deutsche Bahn.

Η τελευταία παραλλαγή ICE μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα έως 300 χιλιόμετρα την ώρα και διαθέτει περισσότερες πόρτες.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, προσφέρει περισσότερο χώρο για οικογένειες, περισσότερο χώρο για αποσκευές και διαθέτει, μεταξύ άλλων, θήκες για tablet και γάντζους για παλτά σε κάθε κάθισμα.

Το επόμενο έτος, η Deutsche Bahn σκοπεύει να επεκτείνει τον στόλο της με τρεις δωδεκάδες νέα τρένα ICE 3 Neo, τα οποία θα αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό των θέσεων ICE σε περίπου +19.000 μέχρι το τέλος του 2024.

Περισσότερα τρένα για την Ευρώπη

Το επερχόμενο χρονοδιάγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης μια απευθείας σύνδεση IC τις Κυριακές από τη Βιέννη μέσω Λειψίας, Lutherstadt Wittenberg μέσω Βερολίνου προς Neustrelitz, Waren και Rostock.

Μια νέα νυχτερινή σιδηροδρομική γραμμή που λειτουργεί από τους Αυστριακούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB) μεταξύ Πράγας, Βερολίνου και Ζυρίχης θα ξεκινήσει επίσης στα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Deutsche Bahn τη Δευτέρα.

Η σύνδεση από το Βερολίνο στη Βαρσοβία θα αποκτήσει επιπλέον έκτη αμαξοστοιχία από τον Μάρτιο του 2023 σε συνεργασία με την πολωνική PKP. Η σύνδεση μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας θα είναι επίσης περίπου 10 λεπτά ταχύτερη.

Υψηλότερες τιμές

Η έναρξη των νέων δρομολογίων και υπηρεσιών θα συνοδευτεί από αύξηση των ναύλων από τις 11 Δεκεμβρίου. Η Deutsche Bahn θα αυξήσει τους ναύλους υπεραστικών διαδρομών κατά μέσο όρο πέντε τοις εκατό, ενώ τα λεγόμενα Flextickets θα κοστίζουν σχεδόν επτά τοις εκατό περισσότερο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης