Γερμανία-Μικροβιολόγος: Οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερα αντισώματα

Όποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως ή έχει νοσήσει από κορωνοϊό έχει σχηματίσει αντισώματα κατά του ιού. Ένας μικροβιολόγος από το Ρέγκενσμπουργκ διευκρινίζει: Οι εμβολιασμένοι έχουν συνήθως περισσότερα αντισώματα από εκείνους που έχουν αναρρώσει.

Ο καθηγητής Ralf Wagner από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ επισήμανε διαφορές στον αριθμό των αντισωμάτων μετά την ανάρρωση από μια λοίμωξη και στο σχηματισμό αντισωμάτων μετά από έναν εμβολιασμό.

Ο Wagner δήλωσε στο BR ότι οι άνθρωποι μετά από μια λοίμωξη έχουν συνήθως χαμηλότερο ποσοστό αντισωμάτων από ό,τι οι άνθρωποι μετά από έναν εμβολιασμό.

Υψηλό ποσοστό αντισωμάτων – μεγαλύτερη προστασία

Γενικά, ωστόσο, τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, τόσο μετά τη μόλυνση όσο και μετά από δύο εμβολιασμούς.

Με απλά λόγια: όσο υψηλότερη είναι η απόκριση των αντισωμάτων μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο προστατεύεται το άτομο από τη μόλυνση ή την ασθένεια, λέει ο Wagner, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη μελέτη αντισωμάτων στο πρώην hotspot κορωνοϊού Tirschenreuth, η οποία βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση.

Συνιστάται γρήγορος αναμνηστικός εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους

Οι νέοι άνθρωποι συνήθως αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία λιγότερα, λέει ο Wagner.

Κατά συνέπεια, η αντίδραση των αντισωμάτων διαρκεί περισσότερο στους νεότερους ανθρώπους και λιγότερο στους ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Wagner, είναι λογικό ιδίως για τους ηλικιωμένους να κάνουν γρήγορα ένα τρίτο εμβόλιο.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο Wagner δήλωσε ότι, αν και έχει μειωθεί κάπως με την πλέον διαδεδομένη μετάλλαξη Δέλτα του ιού, εξακολουθεί να είναι πάνω από 80% με το εμβόλιο της Biontech, για παράδειγμα.

Εξακολουθεί να φαίνεται ότι υπάρχουν λίγα σοβαρά κρούσματα αυτής της μετάλλαξης που απαιτούν εντατική φροντίδα μεταξύ των εμβολιασμένων. Αντίθετα, το 90 τοις εκατό των ασθενών εντατικής θεραπείας που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.