Οι γερμανικές εφορίες καλούνται να είναι επιεικείς με όλους!

Οι γερμανικές φορολογικές αρχές θα πρέπει να δείξουν επιείκεια στους πολίτες ενόψει της ενεργειακής κρίσης, προκύπτει από επιστολή του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι στη Γερμανία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους φόρους τους λόγω της εκτόξευσης του κόστους της ενέργειας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

“Οι φορολογικές αρχές θα λάβουν κατάλληλα υπόψη αυτή την ειδική κατάσταση για τους φορολογούμενους” που πλήττονται οικονομικά, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή που συντονίζεται με τις φορολογικές αρχές των ομόσπονδων κρατιδίων.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να ασκηθεί πρόσθετη πίεση στα ιδιωτικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω της κατάστασης.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναβάλουν την πληρωμή των φόρων ή να προσαρμόσουν τις προκαταβολές, εάν το ζητήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρχές στη Γερμανία

Σύμφωνα με την επιστολή, η ειδική μεταχείριση στον φόρο εισοδήματος και στον φόρο εταιρειών θα ισχύσει αρχικά μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Το υπουργείο αναφέρεται στις τεράστιες οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και αναφέρει πως η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας επηρεάζει τους προϋπολογισμούς των πολιτών.

Τα άτομα που επηρεάζονται καλούνται να επικοινωνήσουν με την τοπική τους εφορία.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει -και σχεδιάζει περισσότερα- μέτρα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να στηρίξουν οικονομικά.

Στις αρχές αυτού του μήνα, για παράδειγμα, ο συντελεστής ΦΠΑ στο φυσικό αέριο μειώθηκε προσωρινά από 19 σε 7 τοις εκατό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.