Οι γερμανικές επιχειρήσεις κοιτούν με αυτοπεποίθηση στο μέλλον

Η κατάσταση και η διάθεση των επιχειρήσεων στη Γερμανία έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα.

Το 51% των επιχειρήσεων αναμένει υψηλότερη παραγωγή φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (IW).

Επιπλέον, το 42% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο από ό,τι το 2020 και το 43% αναμένει να απασχολήσει περισσότερους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το IW, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων τομέων. Στην αρχή της πανδημίας, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα έντονες μειώσεις στην παραγωγή.

Τώρα, ωστόσο, το 59% των βιομηχανικών επιχειρήσεων είναι αισιόδοξο ως προς το μέλλον, ενώ μόνο το 13% αναμένει ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί περαιτέρω το 2021.

Ο κατασκευαστικός κλάδος, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο αισιόδοξος. Μόνο το 37% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε αισιόδοξο σχετικά με το μέλλον.

Το ένα τέταρτο δήλωσε ότι αναμένει επίσης ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω το 2021. Σύμφωνα με το IW, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κατασκευαστικός κλάδος έχει ξεπεράσει συγκριτικά καλά την πανδημία. Επομένως, δεν αναμένεται σημαντική βελτίωση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.