Οι γερμανικές πόλεις απαιτούν καλύτερη εκπαίδευση

Ο πληθυσμός θα πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα για τις συνέπειες των ενεργειακών κρίσεων και του σαμποτάζ, προειδοποιεί η Γερμανική Ένωση Πόλεων.

Το μπλακ άουτ είναι ένα “ρεαλιστικό σενάριο”. Η υπουργός Faeser υπόσχεται μεγαλύτερη προστασία των κρίσιμων υποδομών.

Οι πόλεις της Γερμανίας απαιτούν να ενημερωθεί καλύτερα ο πληθυσμός για τις πιθανές συνέπειες της έλλειψης ενέργειας ή του σαμποτάζ

“Το μπλακ άουτ είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο”, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων, Χέλμουτ Ντέντι, στην εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός: “Μια λειτουργική επείγουσα παροχή νερού και θερμότητας είναι δυνατή μόνο για 72 ώρες το πολύ. Επιπλέον, οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι “μέχρι στιγμής άπειροι σε κρίσεις και καταστροφές”.

“Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η συνεχής, διαφανής ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Οι εκστρατείες αυτοπροστασίας και αυτοβοήθειας πρέπει να αναπτυχθούν πιο έντονα και ευρέως”, δήλωσε ο Dedy.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας υπόσχεται καλύτερη προστασία

Μετά την επίθεση στον αγωγό Nord Stream και το σαμποτάζ στο δίκτυο καλωδίων της Deutsche Bahn, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD) υποσχέθηκε καλύτερη προστασία των κρίσιμων υποδομών (CRITIS).

“Ο πόλεμος της Ουκρανίας σηματοδοτεί επίσης ένα σημείο καμπής στην εσωτερική ασφάλεια. Ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό”, δήλωσε επίσης η Faeser στη “SZ”. “Η προστασία των κρίσιμων υποδομών μας έχει ύψιστη προτεραιότητα”, διαβεβαίωσε η υπουργός. Οι αρχές ασφαλείας λαμβάνουν “πρόσθετα προστατευτικά μέτρα όπου είναι απαραίτητο”.

Για παράδειγμα, η προστασία των θαλάσσιων υποδομών είχε “αυξηθεί με τη σημαντικά μεγαλύτερη παρουσία του Ναυτικού”.

Η Faeser ανακοίνωσε ότι “θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο τα βασικά σημεία ενός νόμου-ομπρέλα για το CRITIS πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους”.

Οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να “θωρακιστούν ολοκληρωμένα έναντι κινδύνων όπως οι φυσικές καταστροφές, η τρομοκρατία, το σαμποτάζ, αλλά και το ανθρώπινο λάθος”.

Η κυβέρνηση θα εισάγει περαιτέρω υποχρεώσεις αναφοράς για περιστατικά ασφαλείας και έτσι “θα ενισχύσει την ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία και την Ευρώπη”.

Η ανησυχία για επιθέσεις έχει αυξηθεί σημαντικά στη Γερμανία

Εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας, στον οποίο η Γερμανία είναι σαφώς στο πλευρό του Κιέβου, η ανησυχία για επιθέσεις σε υποδομές στη χώρα αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το Σάββατο της περασμένης εβδομάδας, δολιοφθορά στο καλωδιακό δίκτυο της Deutsche Bahn οδήγησε σε διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας.

Τέσσερις διαρροές ανακαλύφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα ανοικτά του δανικού νησιού Bornholm στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που οδηγούν από τη Ρωσία στη Γερμανία, οι οποίες προκλήθηκαν από βίαιες εκρήξεις, σύμφωνα με επίσημη έκθεση Δανίας-Σουηδίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.