Ενεργειακή κρίση: Οι Γερμανοί αποθηκεύουν βενζίνη σε μπιτόνια

Οι τιμές των καυσίμων θα συνεχίσουν να έχουν ανοδική πορεία και οι Γερμανοί ψωνίζουν σε σημερινές τιμές και αποθηκεύουν για μεταγενέστερη χρήση

Μη συνηθισμένοι στο γεγονός ότι η βενζίνη είναι ακριβή, Γερμανοί, Σουηδοί, Άγγλοι κ.λπ. σκέφτονται πώς να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Οι πιο “μετρημένοι” Γερμανοί, πιστεύουν ότι αξίζει να εφοδιαστούν με βενζίνη, αφού δεν θα γίνει φθηνότερη στο άμεσο μέλλον.

Η ιδέα, όπως φαίνεται, δεν είναι κακή, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Γεγονός είναι ότι στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, υπάρχουν ειδικοί κανόνες σχετικά με την αποθήκευση καυσίμων.

Κατ ‘αρχήν, επιτρέπεται η αποθήκευση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης στις μονοκατοικίες. Ωστόσο, κατά την αποθήκευση εύφλεκτων και εκρηκτικών καυσίμων, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν εκτίθεται σε πιθανό κίνδυνο.

Στη Γερμανία επιτρέπεται νόμιμα (και εκεί επιβάλλονται οι νόμοι) η αποθήκευση το πολύ 20 λίτρων εύφλεκτων υγρών στο υπόγειο μιας μονοκατοικείας.

Μέσα στο σπίτι, επιτρέπεται η αποθήκευση βενζίνης ή ντίζελ, αλλά όχι περισσότερο από 1 λίτρο.

Η αποθήκευση καυσίμων στο γκαράζ ρυθμίζεται επίσης από το νόμο, και η ποσότητα τους ορίζεται από τις διαστάσεις του γκαράζ.

Σε γενικές γραμμές δεν επιτρέπεται να αποθηκεύονται περισσότερα από 200 λίτρα καυσίμου ντίζελ και περισσότερα από 20 λίτρα βενζίνης. Παράλληλα, απαγορεύεται αυστηρά η αποθήκευση βενζίνης και ντίζελ σε κλιμακοστάσια, δημόσιους διαδρόμους και σοφίτες.

Πηγή: carandmotor.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.