Οι Γερμανοί γιατροί αποσύρονται από την εκστρατεία εμβολιασμού

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, οι γιατροί που εργάζονται για τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιώτες ιατροί αποσύρονται όλο και περισσότερο από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Την εβδομάδα από τις 2 έως τις 8 Αυγούστου, μόνο 29.300 ιατρεία εμβολίασαν ασθενείς κατά του κορωνοϊού, αριθμός σημαντικά μικρότερος από τον συνολικό αριθμό των ασθενών που συμμετείχαν στην εκστρατεία, αναφέρει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, περισσότερα από 52.600 ιατρεία έχουν χορηγήσει εμβολιασμούς κατά του Covid 19 από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού.

Οι παραγγελίες εμβολίων από τα ιατρεία έχουν επίσης μειωθεί από τον Ιούνιο, γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη σε στοιχεία του Ομοσπονδιακού Συλλόγου Ιατρών Κρατικών Ασφαλίσεων Υγείας (KBV).

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, τα ομόσπονδα κρατίδια σχεδιάζουν να κλείσουν τα κέντρα εμβολιασμού τους.

Έντεκα από τα 16 αρμόδια κρατικά υπουργεία δήλωσαν στην εφημερίδα κατόπιν αιτήματος ότι θα κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους εντελώς ή τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.