Οι Γερμανοί…τεμπελιάζουν στην καρέκλα και στον καναπέ λόγω άγχους

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Κολωνίας δείχνει ότι μόλις 1 στους 9 Γερμανούς ακολουθεί υγιεινό τρόπο ζωής – Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση

Οι Γερμανοί δεν σηκώνονται από την καρέκλα τους κι έχουν άγχος. Σύμφωνα με έκθεση της ασφαλιστικής εταιρείας «DKV» και του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, μόνο ένας στους εννέα Γερμανούς ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι περισσότεροι Γερμανοί περνούν πολύ χρόνο στην καρέκλα, γίνονται τεμπέληδες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος τους, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας υπογραμμίζοντας ότι, η πανδημία της νόσου Covid έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σωματική τους αδράνεια.

Ένας στους εννέα πολίτες δεν προσέχει την διατροφή του: δηλαδή, δεν γυμνάζεται επαρκώς, καπνίζει και καταναλώνει αλκοόλ.

«Οι Γερμανοί γίνονται τεμπέληδες», όπως υποστηρίζει ο Ίνγκο Φρομπέζε, επικεφαλής της σχετικής μελέτης στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Κάθονται επί 8,5 ώρες την ημέρα

Με βάση τα πορίσματα της μελέτης, οι Γερμανοί κάθονται επί 8,5 ώρες, κατά μέσο όρο την ημέρα, μία ώρα δηλαδή περισσότερο από το 2018.

Οι νεαροί ενήλικες, ηλικίας 18 ετών έως 29 ετών κάθονται ακόμη περισσότερο, περίπου 10,5 ώρες, κατά μέσο όρο, την ημέρα, κυρίως για την εργασία τους. Πριν από τρία χρόνια, οι νεαροί Γερμανοί ήταν καθιστοί επί οκτώ ώρες και 41 λεπτά κατά μέσο όρο, ημερησίως.

Η πανδημία επιδείνωσε το στρες

«Η πανδημία του κορωνοϊού άφησε το στίγμα της όχι μόνο στη σωματική δραστηριότητα των Γερμανών. Η αντιμετώπιση του άγχους έχει επίσης επιδεινωθεί. Περίπου το 60 % των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι διακατέχονται από στρες», όπως επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο n-tv», όπως αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι στη χώρα τους πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στρες που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, περίπου το 70% των ερωτηθέντων είναι σωματικά ενεργοί για περισσότερα από 300 λεπτά την εβδομάδα, όπως άλλωστε συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 83%, δηλαδή οι Γερμανοί ήταν σε κίνηση έως και 300 λεπτά την εβδομάδα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.800 άτομα, διεξήχθη από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.