Οι κανόνες μάσκας δικαιολογούν τη δωρεάν ακύρωση διακοπών

Δικαίωμα απόσυρσης από το ταξιδιωτικό συμβόλαιο χωρίς χρεώσεις θα έχουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες εάν, μετά την κράτηση διακοπών, αποφασιστούν από τον προορισμό σκληρότεροι κανόνες από αυτούς που ισχύουν στη χώρα τους για τον κορωνοϊό όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Αυτή είναι η ετυμηγορία του Δικαστηρίου του Ντίσελντορφ όσον αφορά υπόθεση ταξιδιώτη που είχε κάνει κράτηση πακέτου διακοπών στη Μαγιόρκα για οικογενειακές διακοπές τον Ιούλιο του 2020.

Επτά εβδομάδες πριν την αναχώρηση, θα εφαρμόζονταν στον προορισμό αυστηρότεροι κανόνες από τη Γερμανία, όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο ενάγων αποφάσισε να αποσυρθεί από το συμβόλαιο.

Στη συνέχεια, ο τουρ οπερέιτορ χρέωσε ακυρωτικό το 25% της τιμής του ταξιδιού και ο ταξιδιώτης διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή ισχυριζόμενος ότι εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών μάσκας στη Μαγιόρκα σε σχέση με της χώρας του δικαιούνταν να αποσυρθεί από τη σύμβαση χωρίς χρεώσεις.

Το δικαστήριο έκρινε ότι έχει γίνει ξεκάθαρο ότι υπήρχαν εξαιρετικές συνθήκες στον προορισμό την χρονική περίοδο της απόσυρσης του ταξιδιώτη.

Αυτές οι συνθήκες του δίνουν το δικαίωμα να ακυρώσει το συμβόλαιο χωρίς χρεώσεις επειδή το ταξίδι υπέστη σημαντικές αλλοιώσεις.

Δεν αποτελεί κάθε υποχρέωση χρήσης μάσκας αλλοίωση ταξιδιού

Παράλληλα, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί κάθε υποχρέωση χρήσης μάσκας αλλοίωση του ταξιδιού.

Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει υποχρέωση χρήσης μάσκας στο εστιατόριο ή στο σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει αλλοίωση.

Η κατάσταση όμως αλλάζει εάν η υποχρέωση είναι διαμορφωμένη με τρόπο που ουσιαστικά επηρεάζει την καθημερινότητα στις διακοπές, όπως έκρινε το δικαστήριο.

Κατά τη χρονική περίοδο της ακύρωσης, η Μαγιόρκα είχε κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλες τις αστικές περιοχές αλλά και στις παραλίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα έπρεπε να φορούν μάσκα υπό 30 βαθμούς κελσίου.

Το δικαστήριο θεώρησε το γεγονός αυτό σημαντική αλλοίωση της καθημερινότητας των διακοπών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.