Οι κυβερνήσεις συμφωνούν στον κανόνα 2G παγγερμανικά

Κατά τις διαβουλεύσεις την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν σε εθνικής κλίμακας περιορισμούς πρόσβασης στη δημόσια ζωή για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην τελική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το σχέδιο, μόνο τα εμβολιασμένα ή αναρρωμένα άτομα (2G) θα έχουν πρόσβαση σε ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ – εάν δεν έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ – όταν το ποσοστό νοσηλείας που αναφέρεται για το αντίστοιχο κρατίδιο υπερβεί την τιμή 3. Πρόκειται για τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται σε νοσοκομεία ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Το ψήφισμα προβλέπει τα ακόλουθα κατώτατα όρια

1. πάνω από το 3, ισχύει ο κανονισμός πρόσβασης 2G (πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες)

2. πάνω από 6, ισχύει ο κανονισμός πρόσβασης 2G+ (πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες που έχουν επιπλέον υποβληθεί σε τεστ)

3. από 9 και πάνω, τα κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων θα μπορούν να αποφασίζουν για περαιτέρω μέτρα, όπως π.χ. οι περιορισμοί επαφών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εάν η εκάστοτε οριακή τιμή δεν επιτευχθεί για πέντε συνεχόμενες ημέρες, οι κανονισμοί 2G μπορούν να καταργηθούν και πάλι.

Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς πρόσβασης θα παρακολουθείται “με συνέπεια και ακόμη πιο εντατικά από ό,τι πριν”. Εξαιρέσεις από τον κανόνα 2G είναι δυνατές για παιδιά και νέους κάτω των 18 ετών.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.