Οι μαθητές έχασαν έως και 800 ώρες διδασκαλίας στην τάξη

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών, οι σχεδόν έντεκα εκατομμύρια μαθητές στη Γερμανία αναγκάστηκαν να χάσουν σχεδόν τις μισές σχολικές ώρες δια ζώσης διδασκαλίας από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τον Μάρτιο του 2020, κατά μέσο όρο 350 έως 800 ώρες διά ζώσης διδασκαλίας χάθηκαν ανά μαθητή, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Heinz-Peter Meidinger στην εφημερίδα Bild.

“Αυτό είναι κατά μέσο όρο περίπου μισό σχολικό έτος.”

Ο Meidinger απαίτησε λύσεις για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Υποχρεωτικές πρόσθετες προσφορές είναι απαραίτητες την επόμενη σχολική χρονιά, τα απογεύματα, αλλά και τα σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

“Αυτό μπορεί επίσης να είναι σε μορφή ψηφιακής διδασκαλίας”.

Κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς και από πού θα προέλθουν οι πρόσθετες δυνάμεις για την υποστήριξη της μάθησης, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.