Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης

Το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της Στουτγάρδης επιστρέφει: Μετά την Corona, θα γιορταστεί ξανά για πρώτη φορά ολόκληρο – για 23 ημέρες. Όλες οι πληροφορίες και το ιστορικό της εκδήλωσης.

Τα σημαντικότερα στοιχεία για το Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης 2023 με μια ματιά

 • Πότε ανοίγει το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Στουτγάρδης στο Cannstatter Wasen;
 • Ποιες είναι οι σημαντικότερες ημερομηνίες του Frühlingsfest 2023;
 • Πόσοι επισκέπτες αναμένονται στο Cannstatter Wasen;
 • Ποιες σκηνές υπάρχουν φέτος στο Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης;
 • Πότε και πού θα διεξαχθεί η γιορτή των βαρελιών του Cannstatter Volksfest;
 • Πού και πώς μπορώ να κλείσω θέσεις στις σκηνές του φεστιβάλ Wasen;
 • Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία του Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης 2023;
 • Τι άλλο προσφέρεται στο φεστιβάλ άνοιξης;
 • Πώς να πάτε στο φεστιβάλ της Στουτγκάρδης; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Φεστιβάλ;
 • Τι θα προσφέρει η οικογενειακή ημέρα στο Φεστιβάλ Άνοιξης;
 • Ποιες είναι οι ημέρες οπαδών της VfB Στουτγάρδης;
 • Τι είναι η VVS-Wasentag;

Για πρώτη φορά από το 2019, ένα τακτικό Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης θα πραγματοποιηθεί στο Cannstatter Wasen της Στουτγάρδης.

Από τις 22 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου αναμένονται και πάλι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια φεστιβάλ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή με το “Frühlingsfest light” πέρυσι, οι επισκέπτες μπορούν τώρα να προσβλέπουν και πάλι σε μια γιορτή χωρίς περιορισμούς – με σκηνές μπύρας, πυροτεχνήματα και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τις 23 ημέρες του φεστιβάλ, περίπου 230 επιχειρήσεις, εστιάτορες και έμποροι θα εργαστούν σκληρά για να διασκεδάσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Φεστιβάλ Άνοιξης.

“Ελπίζουμε ότι πολλές οικογένειες θα έρθουν στο Cannstatter Wasen. Και χαίρομαι που το Φεστιβάλ Άνοιξης μπορεί και πάλι να πραγματοποιηθεί στη συνηθισμένη του μορφή.

Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα μας χαρίσει πολλές ηλιόλουστες ημέρες φεστιβάλ και γαλάζιο ουρανό”, λέει ο Andreas Kroll, διευθύνων σύμβουλος της in.Stuttgart Veranstaltungsgesellschaft.

Πότε είναι ανοιχτό το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Στουτγάρδης στο Cannstatter Wasen;

Αυτές είναι οι ώρες λειτουργίας:

 • Δευτέρα έως Πέμπτη από τη 1 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.
 • Παρασκευή από τη 1 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα
 • Σάββατο από τις 11 π.μ. έως τα μεσάνυχτα
 • Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ.
 • Ειδικές ώρες λειτουργίας: Κυριακή 30 Απριλίου: 11 π.μ. έως τα μεσάνυχτα- Δευτέρα 1 Μαΐου: 11 π.μ. έως 11 μ.μ.
Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης
Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Στουτγάρδης στο Cannstatter Wasen

Ποιες είναι οι βασικές ημερομηνίες του Φεστιβάλ Άνοιξης 2023;

 • Σάββατο, 22 Απριλίου, 12 το μεσημέρι: Τελετή έναρξης και άνοιγμα του βαρελιού στη σκηνή του Grandls Hofbräu.
 • Δευτέρα, 24 Απριλίου: Ημέρα VVS
 • Τρίτη, 25 Απριλίου, 2 Μαΐου και 9 Μαΐου: Ημέρες φιλάθλων της VfB Στουτγάρδης
 • Τετάρτη, 26 Απριλίου, 3 Μαΐου και 10 Μαΐου: Οικογενειακές ημέρες
 • Τρίτη, 2 Μαΐου, 11 π.μ.: Wasengottesdienst στην μπυραρία Linda Ade
 • Κυριακή, 14 Μαΐου, από τις 9.30 μ.μ.: Πυροτεχνήματα

Πόσοι επισκέπτες αναμένονται στο Cannstatter Wasen 2023;

Το 2022, 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την ανοιξιάτικη γιορτή, η οποία απασχολούσε άμεσα και έμμεσα περίπου 10.000 άτομα και απασχολούσε καθημερινά περίπου 800 άτομα.

Ποιες σκηνές υπάρχουν φέτος στο Frühlingsfest της Στουτγάρδης;

Υπάρχουν και φέτος τέσσερις σκηνές στο Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης: στο “Göckelesmaier”, στο “Wasenwirt” και στο “Grandls Hofbräu Zelt” μπορείτε να γιορτάσετε και να απολαύσετε.

Ολοκαίνουργιο στο Εαρινό Φεστιβάλ είναι το “Königsalm” της Nina Renoldi, το οποίο έκανε ήδη πρεμιέρα στο Cannstatter Volksfest πέρυσι.

Με τα αμέτρητα ξύλινα στολίδια του, είναι ένα πραγματικό αξιοθέατο ανάμεσα στο Krämermarkt και το ρουστίκ Almhüttendorf.

Πότε και πού πραγματοποιείται το χτύπημα του βαρελιού στο Cannstatter Volksfest;

Το χτύπημα του βαρελιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στη σκηνή Grandls Hofbräu.

Τότε ο “δήμαρχος Wasen” Thomas Fuhrmann θα ανοίξει το φεστιβάλ και μαζί με αυτό την περίοδο των φεστιβάλ στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης με την παραδοσιακή κρουση του βαρελιού.

Η επίσημη έναρξη του ανοιξιάτικου φεστιβάλ θα συνοδεύεται από το Filderspatzen.

Πού και πώς μπορώ να κλείσω θέσεις στις σκηνές του φεστιβάλ Wasen;

 • Festzelte Festzelt “Göckelesmaier”: Festwirt Karl Maier; Reservierungstelefon: 0711/6567933, Webseite: www.goeckelesmaier.de
 • Festzelt “Grandls Hofbräu Zelt”: Festwirte Hans-Peter Grandl und Marcel Benz; Reservierungstelefon: 0711/5509090, Webseite: www.grandl.com
 • Festzelt “Zum Wasenwirt”: Festwirte Armin und Fritz Weeber; Reservierungstelefon: 0711/5595090, Webseite: www.wasenwirt.de
 • “Königsalm”: Festwirtin Nina Renoldi; Reservierungstelefon: 0800/7112222, Webseite: www.koenigsalm-wasen.de
 • “Almhüttendorf”: Festwirt Karl Göbel; Reservierungstelefon: 0170/2862713, Webseite: www.diealmhuette.de

Ποια είναι τα σημαντικότερα του Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης 2023;

Στο Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης υπάρχει κάτι για όλους. Ο νέος “Πύργος του Φρουρίου” είναι ένας πύργος ελεύθερης πτώσης ύψους 80 μέτρων.

Η πολύχρωμη διαδρομή “Rio” απαιτεί επιδεξιότητα και αίσθηση ισορροπίας.

Το “Alpina Bahn” είναι το μεγαλύτερο και μακρύτερο μεταφερόμενο τρενάκι στον κόσμο. Υπάρχει επίσης μια βόλτα σε νερό και τρία τρένα-φαντάσματα.

Υπάρχουν δημοφιλή καρουζέλ όπως τα “Infinity”, “The King”, “Gladiator” και “Best XXL”.

Η ρόδα “Bellevue” του showman Oscar Bruch Jr. λάμπει σε νέα αίγλη μετά από γενική ανακαίνιση ως “Bellevue 2.0”.

Οι 42 γόνδολες ανανεώθηκαν πλήρως και είναι τώρα κατασκευασμένες από ελαφρύτερο αλουμίνιο. Η τεχνολογία κίνησης έχει επίσης εκσυγχρονιστεί.

Η νοσταλγική χαλύβδινη κατασκευή και οι διακοσμήσεις, ωστόσο, παρέμειναν οι ίδιες. Οι επιβάτες μπορούν να προσβλέπουν σε πανοραμική θέα 360 μοιρών σε ύψος 55 μέτρων και μουσική σε κάθε καμπίνα.

Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης
Το Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης Frühlingsfest 2023

Τι άλλο προσφέρει το Φεστιβάλ Άνοιξης;

Εκτός από τις έντεκα σκηνές με μια ζεστή μπυραρία και άλλα 27 καταστήματα takeaway που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από σπεσιαλιτέ με λουκάνικα, κρέας και ψάρι, καθώς και διεθνή πιάτα, καλαμπόκι, τηγανίτες πατάτας και λάγκος, υπάρχουν επίσης 53 περίπτερα παγωτού και γλυκών με λιχουδιές όπως κρέπες, βάφλες κ.α.

Όσοι αναζητούν συγκινήσεις είναι σίγουρο ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν ανάμεσα στα συνολικά 105 αξιοθέατα του πανηγυριού: 26 διαδρομές, μεταξύ των οποίων δύο οικογενειακά τρενάκια, ένας πύργος ελεύθερης πτώσης, ένας τροχός λούνα παρκ, η βόλτα στο νερό, το Wild Mouse, το Sling Shot, τρία τρένα-φαντάσματα κ.α.

Όσοι έχουν όρεξη για ψώνια μπορούν να κατευθυνθούν στην αγορά μικροπωλητών, η οποία διαθέτει 14 πάγκους αγοράς που πωλούν υφάσματα, παραδοσιακές ενδυμασίες, δερμάτινα και οικιακά είδη, κοσμήματα, μπαχαρικά και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης συνολικά 20 έμποροι.

Πώς να πάτε εκεί: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Στουτγάρδης;

Άφιξη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Ο χώρος του φεστιβάλ είναι εύκολα προσβάσιμος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς: τα τραμ εκτελούν τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Άνοιξης. Η στάση “Cannstatter Wasen” βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το χώρο του φεστιβάλ.

Ωστόσο, η Deutsche Bahn (Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι) έχει καταρτίσει ένα σχέδιο δρομολογίων και μια υπηρεσία αντικατάστασης σιδηροδρόμων.

Οι γραμμές S-Bahn S1, S2 και S3 θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από τους περιορισμούς και θα εκτελούν δρομολόγια μόνο κάθε 30 λεπτά έως τις 12 Μαΐου.

Από τις 21 έως τις 25 Απριλίου, η γραμμή S4 θα ακυρωθεί στο τμήμα Backnang-Marbach. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια αντικατάστασης (SEV) θα εκτελούνται κάθε 30 λεπτά.

Κατά την ίδια περίοδο, θα υπάρχει επίσης ειδικό δρομολόγιο μεταξύ Waiblingen και Bad Cannstatt καθώς και μεταξύ Plochingen και Στουτγάρδης.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ παρακαλούνται συνεπώς ρητά να ενημερωθούν για τις μετακινήσεις τους εγκαίρως πριν από την επίσκεψή τους.

Οι ταξιδιωτικές συνδέσεις από τις 21 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2023 μπορούν ήδη να προβληθούν στις εφαρμογές “DB Navigator” και “VVS mobil” καθώς και στις ιστοσελίδες bahn.de και vvs.de.

Ο σταθμός Stuttgart-Bad Cannstatt επηρεάζεται από την υπηρεσία σιδηροδρομικής αντικατάστασης.

Η στάση αντικατάστασης βρίσκεται (διαφορετική από τη συνήθη στάση SEV) από Δευτέρα έως Παρασκευή στην Kegelenstraße (έξοδος “Wasen”) και το Σαββατοκύριακο στην Wilhelmsplatz (περίπου 200 μέτρα από την έξοδο “Eisenbahnstraße”).

Επιπλέον, από τις 21 Απριλίου θα υπάρξουν σταδιακά κλεισίματα στην περιοχή Waiblingen/Bad Cannstatt, επηρεάζοντας τόσο την υπεραστική όσο και την περιφερειακή κυκλοφορία.

Άφιξη με αυτοκίνητο: Χώροι στάθμευσης είναι επίσης διαθέσιμοι στο Cannstatter Wasen. Ωστόσο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Άνοιξης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι στο NeckarPark θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα πολλές εκδηλώσεις, ιδίως στις 2 και 3 Μαΐου, οπότε η στάθμευση θα είναι περιορισμένη. Παρακαλούνται οι εξωτερικοί επισκέπτες που μετακινούνται με αυτοκίνητο να χρησιμοποιούν τους σηματοδοτημένους χώρους στάθμευσης.

Άφιξη με ποδήλατο: Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο χώρο του φεστιβάλ με ποδήλατο. Συνολικά πέντε θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα – τρεις από τις οποίες είναι επίσης για μηχανοκίνητα δίκυκλα – είναι διαθέσιμες γύρω από το χώρο.

Τι προσφέρεται στην οικογενειακή ημέρα του Φεστιβάλ Άνοιξης;

Κάθε Τετάρτη είναι οικογενειακή ημέρα στο Φεστιβάλ Άνοιξης της Στουτγάρδης. Πολλοί φορείς εκμετάλλευσης καρουζέλ, σνακ μπαρ και έμποροι της αγοράς προσφέρουν εκπτώσεις όλη την ημέρα.

Στις δύο από τις τρεις οικογενειακές ημέρες – 26 Απριλίου και 3 Μαΐου – κλόουν θα βρίσκονται σε ξυλοπόδαρα γύρω από το περίπτερο πληροφοριών και θα επιφυλάσσουν διασκεδαστικές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Υπάρχουν επίσης μεγάλα βραβεία που μπορείτε να κερδίσετε στον τροχό της τύχης. Και ως ένα μικρό αναμνηστικό του φεστιβάλ, τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν στα χέρια τους τατουάζ με γκλίτερ.

Την τρίτη οικογενειακή ημέρα – 10 Μαΐου – τα πράγματα θα γίνουν πολύχρωμα γύρω από το Cannstatter Kanne. Τότε είναι που μασκότ από όλη την περιοχή θα συναντηθούν στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ.

Ο “Wasenhasi” και ο φίλος του “Hasi” θα καλωσορίσουν τους φίλους τους και όλα τα παιδιά στην πλατεία του φεστιβάλ.

Ακόμα και ο “Fritzle” από την VfB Στουτγάρδης, ο οποίος γνωρίζει ήδη τον δρόμο του γύρω από το Wasen, δεν χάνει αυτή τη συνάντηση.

Ποιες είναι οι ημέρες οπαδών της VfB Στουτγάρδης;

Όλες οι Τρίτες στο Εαρινό Φεστιβάλ Στουτγάρδης είναι ημέρες φιλάθλων της VfB Στουτγάρδης.

Τι είναι η VVS-Wasentag;

Οι φίλοι των μέσων μαζικής μεταφοράς κερδίζουν τα λεφτά τους στην VVS-Wasentag στις 24 Απριλίου. Αυτή τη Δευτέρα, οι επισκέπτες με έγκυρο εισιτήριο VVS ή συνδρομή VVS θα λάβουν έκπτωση έως και 30 τοις εκατό σε πολλές επιχειρήσεις.

Στο VVS Hocketse στη σκηνή του φεστιβάλ Göckelesmaier, όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα λάβουν δωρεάν μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό όταν παρουσιάσουν το εισιτήριό τους στο ταμείο. Όποιος έχει άλλο εισιτήριο VVS, παίρνει το Maß στη μισή τιμή.

Info: Αν βρεθείτε στο φεστιβάλ μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες!

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.