Δημοσκόπηση: Οι πολίτες στη Βαυαρία προτιμούν Markus Söder

Δέκα μήνες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο, δεν υπάρχει καμία διάθεση αλλαγής στη Βαυαρία. Σε μια πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από το “17:30 SAT.1 Bayern”, το 53% ήταν ικανοποιημένο από το έργο της κρατικής κυβέρνησης. Ομοίως, το 53% χαρακτήρισε τον ηγέτη του CSU Μάρκους Zέντερ ως καλό πρωθυπουργό και το 52% ήθελε να παραμείνει έτσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, αν οι εκλογές στo κρατίδιο διεξάγονταν την Κυριακή, οι ψηφοφόροι θα έκαναν τις ακόλουθες επιλογές: CSU 41%, Πράσινοι 18%, Ελεύθεροι Ψηφοφόροι 10%, AfD 10%, SPD 9%.

Το FDP δεν θα κατάφερνε πλέον να μπει στο Maximilianeum με 4%. Το Αριστερό Κόμμα θα λάβει 2%. Το 64% ήταν δυσαρεστημένο με το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το 62% με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD).

Κατά τη γνώμη του 31% των ερωτηθέντων, η Βαυαρία έχει αναπτυχθεί καλύτερα από τα άλλα ομόσπονδα κρατίδια τα τελευταία χρόνια, ενώ το 17% δήλωσε ότι έχει αναπτυχθεί χειρότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο ένας στους πέντε Βαυαρούς θα ήθελε να δει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του CSU, το 34% επιθυμεί έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία του CSU, ενώ το 32% θέλει το CSU να κυβερνήσει μόνο του.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του CSU, το 34% τάσσεται υπέρ της συνέχισης του συνασπισμού με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους, ενώ το 34% προτιμά το FDP.

Μόνο το 11% των υποστηρικτών του CSU επιθυμεί συνασπισμό με τους Πράσινους.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα ανησυχούν σήμερα περισσότερο για τον υψηλό πληθωρισμό (87%). Το 84% φοβάται τις διακοπές ρεύματος, το 78% ότι η Γερμανία θα μπορούσε να παρασυρθεί σε πόλεμο και το 70% ανησυχεί για ένα νέο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία. Οι εκλογές στη Βαυαρία θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.