Οι υπουργοί ζητούν αναβολή των εγχειρήσεων στη Γερμανία

Δεν είναι μόνο στη Βαυαρία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία που οι μονάδες εντατικής θεραπείας φτάνουν στα όρια της χωρητικότητάς τους.

Όλοι οι υπουργοί υγείας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έως τα ομόσπονδα κρατίδια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Θέλουν να αναβάλουν τις προγραμματισμένες εγχειρήσεις σε όλη τη Γερμανία.

Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της πανδημίας σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας, οι προγραμματισμένες επεμβάσεις θα αναβληθούν σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με τη βούληση των υπουργών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων.

Αυτό συμβαίνει ήδη σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια. Ο πρόεδρος της Διάσκεψης των υπουργών Υγείας, ο επικεφαλής της Βαυαρίας Holetschek, ανέφερε μετά από διάσκεψη ότι τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν σχετικά.

“Είναι σαφές σε όλους μας ότι πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό”, δήλωσε ο Holetschek μετά τις διαβουλεύσεις. Υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ όλων των ομόσπονδων κρατιδίων, τόνισε ο πολιτικός του CSU.

Ο Holetschek ευχαρίστησε τα ομόσπονδα κρατίδια, τα οποία δέχονται πλέον ασθενείς από άλλα μέρη της χώρας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται μεταφορές από τη Βαυαρία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία.

Ο Holetschek προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η δραματική εξέλιξη της πανδημίας θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες.

“Η έξαρση του τέταρτου κύματος είναι αισθητή σε εθνικό επίπεδο”. Είπε, λοιπόν, ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, ο εκτελών χρέη ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας, Jens Spahn, κατέστησε επίσης σαφές στη συνέντευξη ότι είναι πλέον ζωτικής σημασίας να σπάσει το κύμα της πανδημίας.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.